Sănătate

Fereşte-te de zahăr ca să rămâi tânără!

Vi se pare ciudat?

Ajuns în organism, zahărul declanşează un proces natural care poartă numele de glicare. Astfel, moleculele de zahăr influenţează acţiunea colagenului şi a elastinei, două dintre substanţele esenţiale pentru ca pielea să-şi păstreze aspectul tânăr. Automat, efectul de îmbătrânire a pielii va fi cu atât mai vizibil, cu cât consumi mai mult zahăr rafinat.

Pentru a evita aceste nenorociri care pot cauza mici episoade depresive în viaţa femeilor trecute de o vârstă anume, trebuie să nu se exagereze cu consumul de zahăr. Adică? Un consum normal de zahăr înseamnă maximum opt linguriţe pe zi, în cazul în care nu ai probleme de sănătate. Dacă te confrunţi cu hipertensiunea arterială, cantitatea de zahăr consumată zilnic trebuie să fie mult mai redusă, fără să depăşească două linguriţe pe zi. Cum zahărul rafinat este folosit în majoritatea produselor alimentare pe care le cumperi de la supermarket, trebuie să renunţi sau să reduci numărul linguriţelor de zahăr folosite pe parcursul zilei.

Iată ce trebuie să faci pentru a păstra aspectul pielii tânăr, dar şi pentru ca pielea să fie elastică.

Nu numai zahărul rafinat declanşează procesul de glicare, ci şi fructele, legumele şi cerealele integrale, însă nu la un asemenea nivel precum dulciurile procesate. Cele mai periculoase rămân zahărul rafinat şi făina, care determină o creştere bruscă a glicemiei, diverse reacţii inflamatorii în corp şi măresc riscul formării ridurilor.

Dieta ta trebuie să conţină proteine de calitate (peşte, carne de pasăre, tofu), carbohidraţi cu indice glicemic scăzut (fructe, legume, fasole boabe, linte, năut), grăsimi sănătoase (somon sălbatic, nuci, seminţe) şi băuturi cu efect antioxidant. Încearcă să găteşti cât mai puţin alimentele şi să apelezi la metode mai sănătoase de a mânca.

Cu siguranţă că nu vei fi surprinsă să afli că trebuie să elimini zahărul din alimentaţie.

Nu este recomandat să înlocuieşti zahărul cu îndulcitorii artificiali, deoarece s-a dovedit că aceştia pot să-ţi facă şi mai mult rău. Organismul este direct afectat de aceşti îndulcitori artificiali. Unul dintre organele care are direct de suferit este ficatul.

Foloseşte pentru tenul tău cosmetice cu ingrediente care ajută la refacerea colagenului.

Dacă te-ai decis să elimini zahărul din alimentaţie, trebuie să te obişnuieşti să consumi:

* miere de albine de bună calitate care are un indice glicemic mediu;
* nectar de agave care are un indice glicemic scăzut;
* sirop de arţar, care este o excelentă sursă de mangan şi zinc, cu puţine calorii. Două linguriţe (13 grame) de sirop conţin 35 de calorii;
* zahăr nerafinat sau brut, dar cu măsură. Are la fel de multe calorii, însă mai conţine şi câteva substanţe nutritive care lipsesc cu desăvârşire în varianta rafinată.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *