Astăzi 20 Februarie 2020, Joi - Ultima actualizare la ora 09:24
Abonamente

Editorial 22 Noiembrie 2015, ora 08:10    Din editia print

Marime Font

Feriți-vă de omul cu șapcă bleu!

Omul cu șapcă bleu din imaginea alăturată își face uneori apariția în așa-zisul Orășel al Demnității, instalat de Platforma DA în fața edificiului Guvernului. 

El întotdeauna umblă pe drumuri de unul singur, fiind însoțit doar de o sacoșă ieftină din polietilenă. Nu-i exclus că sacoșa cu pricina este și singura lui prietenă adevărată.


De fapt, omul cu șapcă bleu și sacoșă ieftină din polietilenă poate fi văzut și prin sediile judecătoriilor din Capitală, la fel de solitar și tăcut.
Dacă îl vei întreba ce vânt l-a adus în Piața Marii Adunări Naționale, el îți va răspunde cu un calm incredibil: „Iaca, am venit și eu să vă susțin”. Mai mult nu va zice nimic. Nu te chinui să-l tragi de limbă, fiindcă în cel mai bun caz ar putea să te privească ca pe o pramatie sau să dea mecanic din cap. Iar dacă îi vei zâmbi, el te va scruta cu suspiciune…

Loading...


Protestul omului cu șapcă bleu și cu sacoșă ieftină din polietilenă este unul inedit. Tu poți să strigi „Jos oligarhii!” până vei slobozi râuri de sudoare și-ți va sări inima din piept, dar el nu te va lua în seamă. Atenția lui e fixată în mulțime, spre cei de-alde tine, pe care îi examinează cu ochi de chirurg din cap până în picioare, fără nicio grabă.

Îți va zâmbi larg, ca un copil

Încă nu se știe cu ce scop a apărut el în Orășelul Demnității, dar dacă nu și-a schimbat prioritățile din ultimii 20 de ani, să știi că, în continuare, totul depinde de vârsta, starea sănătății și poziția ta socială. De ești tânăr, sănătos și plin de viață, nu prezinți nici un interes pentru el. În schimb, dacă ești bătrân sau bolnav, sau necăjit, sau nebun, sau sărac, vei fi martorul unui miracol. Văzându-te, fața lui se va lumina cât ai clipi din ochi. Te va privi cu o alură angelică, ca un tânăr îndrăgostit, și-ți va zâmbi larg, ca un copil. Apoi îți va propune ajutor și să nu te miri dacă îți va promite tot ce-i vei cere. Când vei vrea să pleci, te va conduce acasă și îți va demonstra o grijă aproape părintească. Dacă ești femeie și ai o vârstă onorabilă, scuză-mă, dar să știi că ar putea să-ți facă curte sau să te ceară în căsătorie. Ar putea, zic, pentru că au mai fost așa cazuri... Și tu vei simți brusc că ești fericit și că acest sentiment curat se datorează existenței în această lume murdară a unor oameni ca cel cu șapcă bleu și sacoșă ieftină de polietilenă.

Poate, însă, omul și-a mai schimbat vechile zăbave și a ieșit să protesteze în fața Guvernului, aprins de spiritul patriotic? Să fie și așa, dar arătați-mi patriotul care iese la luptă, în numele dreptății, alături de poporul său, iar la fața locului se limitează doar la radiografierea vizuală, într-o discreție năucitoare, a camarazilor săi. Dacă și există asemenea eroi, aceștia sunt eroi falși.

Sau poate că a ieșit sărmanul în Orășelul Demnității, mistuit de sărăcie, după ce a simțit pe pielea sa cum oligarhii ne-au furat miliardul? Pe bună dreptate, după cum arată, n-ai zice că omul cu șapcă bleu și sacoșă ieftină din polietilenă strălucește de bogăție. Dimpotrivă, este foarte modest, iar când nu vorbește cu bătrâni, săraci, necăjiți, calici, nebuni sau altfel de bolnavi, este de obicei trist.

Sărăcia omului și supraviețuitorii săi

Și dacă veni vorba despre asta, să vedem cât de lucie este sărăcia omului cu șapcă bleu și sacoșă ieftină din polietilenă. Astfel, în cele două decenii de independență a Republicii Moldova, el a avut vreo 20 de apartamente, inclusiv o casă. Mai bine zis, omul nostru a avut mai multe imobile decât Filat și decât Plahotniuc, și decât Renato Usatîi.

Desigur, nu toate apartamentele în cauză sunt înscrise pe numele său. Așa, ca la Moldova, vorba aia. La unele figurează ca proprietar soră-sa, la altele prima sa soție sau cea de a doua soție, la altele cumnata de la prima soție sau cumnata de la a doua soție, la altele fiică-sa sau fiul celei de a doua soții ș.a.m.d. Cert este că acest șir interminabil de rubedenii s-au ales cu respectivele imobile grație omului cu șapcă bleu și sacoșă ieftină din polietilenă.

De unde a luat acest om atâția bani și, dacă îi are, de ce nu-și cumpără măcar o sacoșă mai serioasă? Nu se știe, e secretul lui. Se cunoaște doar că foștii proprietari ai acestor apartamente fie că au murit în circumstanțe suspecte imediat după ce și-au pierdut locuințele, fie că au dispărut fără urmă. Au rămas în viață doar câțiva supraviețuitori, majoritatea cărora suferă de maladii psihice. O femeie mănâncă gunoaie și doarme în frig chiar la poarta omului cu șapcă bleu și sacoșă ieftină din polietilenă. Alta trăiește într-o mizerie oribilă într-o cocioabă dintr-un sat. Un bărbat își iese din minți într-un azil de bătrâni de pe malul Nistrului. Un altul stă arestat în propriul său apartament.

A fost și el polițist

Cândva, acești nenorociți au fost ca și noi. S-au mulțumit cu puținul, pentru că aveau un acoperiș deasupra capului. Dar după ce l-au întâlnit pe omul cu șapcă bleu și sacoșă ieftină din polietilenă, totul s-a dus naibii. Viața li s-a sfârșit, ei au intrat în infern. Dacă Dumnezeu i-ar fi păzit de acea întâlnire, poate că astăzi s-ar fi numărat și ei printre protestatarii din Orășelul Demnității.

În prezent, eroul nostru este învinuit de către procurori de escrocherie în proporții deosebit de mari. Dar astea toate sunt floare la ureche pentru el, deoarece se află la libertate. El a fost de mai multe ori acuzat și bănuit, și chiar arestat, dar de fiecare dată a scăpat basma curată. Până în 2004 el a fost polițist, dar după ce una dintre victimele sale a avut curajul să se plângă conducerii MAI, omul cu șapcă bleu și sacoșă ieftină din polietilenă și-a pierdut epoleții.

Și acum să fim atenți. Dacă este liber și poate scăpa iarăși de pedeapsă, ce interes ar avea el ca guvernarea actuală să fie înlocuită cu alta mai puțin coruptă? Nu, așa nu i-ar merge deloc socoteala, pentru că ar risca să înfunde pușcăria pentru mulți ani înainte, metaforic vorbind. El nu-i prost și își dă prea bine seama de unele lucruri.

Și atunci ce poate să caute el la proteste, în afară de babe și moșnegi, nebuni și săraci, nevoiași și calici?

Este nevinovat și foarte bun

Eu nu-l acuz de nimic pe omul cu șapcă bleu și sacoșă ieftină din polietilenă. El este un om foarte bun, este un cetățean nevinovat! Chiar dacă admitem că a săvârșit crime monstruoase și a nenorocit o mulțime de oameni și familii întregi, acest om, cu șapcă bleu și sacoșă ieftină din polietilenă, este curat ca lacrima. Știu că seamăn cu un dement, înșirând rândurile de mai sus, dar anume astfel mă obligă să fiu buchea legii într-un stat democratic. Mă refer la articolele din lege cu privire la prezumția nevinovăției, prezumție care, într-un stat corupt, poate fi cumpărată la fel de lesne ca și o sacoșă ieftină din polietilenă, dacă ai pile în poliție, procuratură și în instanțele de judecată.

De aceea, respectând legea cu sfințenie, afirm că omul cu șapcă bleu și sacoșă ieftină din polietilenă este foarte bun și milostiv. Cu toate acestea, să nu uităm vechiul proverb: „Paza bună trece primejdia rea”. Dacă mai vine la proteste, lăsați-l să umble hai-hui prin fața Guvernului cât i-a pofti mușchiul, dar feriți-vă de el. Dar dacă se întâmplă să vă treziți chiar cu el în față și să vă simțiți atacat de zâmbetul lui, fugiți și chemați poliția. „Rușinos, dar sănătos!”, după cum ne-au învățat strămoșii. Nu pentru că omul cu șapcă bleu și sacoșă ieftină din polietilenă ar fi rău, Doamne păzește, dar pentru că e mai bine să ne asigurăm cu toții în viață, pentru orice eventualitate, decât să călcăm prin străchini…

Mai multe detalii despre viața și activitatea omului din imaginea alăturată puteți afla din filmul „La Hanul Morții”, începând cu episodul 1. Amintim că acest film este realizat de TIMPUL, în colaborare cu o echipă de jurnaliști de la mai multe mass-media din RM și de peste hotare.

 


P.S. pentru Karlik. Un gând. Nu crede zâmbetelor, pentru că multe din ele sunt aidoma figurilor de ceară, încântătoare și ispititoare la prima vedere, dar, după ce focul le mănâncă, se transformă într-un boț de materie neidentificat, pe care poți să-l arunci în budă… Te pup cu același dor.

Un articol de: Pavel Păduraru Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 09:24

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de azi, JOI 20 FEBRUARIE 2020. Un minunat sextil deschide calea pentru vise împlinite!

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de azi, JOI 20 FEBRUARIE 2020. Un minunat sextil deschide calea pentru vise împlinite!

Horoscop zilnic. Iata horoscopul zilei de azi JOI 20 FEBRUARIE 2020. Astazi are loc un aspect astral minunat, sextilul dintre norocosul Jupiter in Capricorn si Neptun in Pesti, setand o tendinta frumoasa, incantatoare si plina de semnificatie ce ne va colora tot anul 2020. Este timpul sa...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 09:16

40% din posesorii de autovehicule nu achită taxa rutieră și respectiv nu efectuează revizia tehnică a unității de transport

40% din posesorii de autovehicule nu achită taxa rutieră și respectiv nu efectuează revizia tehnică a unității de transport

Ratările Bugetelor locale de la evaziunea fiscală a posesorilor de automobile în anul 2020 vor fi de circa 500 milioane lei. Astfel, Primăriile și autoritățile raionale vor aloca pentru întreținerea și reparația drumurilor locale 750 milioane lei în loc de 1,2 miliarde...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 09:15

Două mașini s-au ciocnit violent pe strada Alba Iulia din capitală // FOTO

Două mașini s-au ciocnit violent pe strada Alba Iulia din capitală // FOTO

Doua masini s-au ciocnit in aceasta seara pe strada Alba Iulia din capitala. Nu se stie daca a avut cineva de suferit. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 09:09

CFR Cluj vs Sevilla (19:55) / Dan Petrescu, întâlnire cu andaluzii după 10 ani - Vor reuși ardelenii surpriza?

CFR Cluj vs Sevilla (19:55) / Dan Petrescu, întâlnire cu andaluzii după 10 ani - Vor reuși ardelenii surpriza?

​Sorții le-au scos-o în cale celor de la CFR Cluj pe Sevilla, marea specialistă în Europa League, iar prima manșă din optimi are loc joi, în Gruia, de la ora 19:55. Dan Petrescu a învins formația andaluză pe vremea când se afla pe banca Unirii Urziceni și speră să repete...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 09:07

Aproximativ 200 de maşini implicate într-un accident pe o autostradă din Canada

Aproximativ 200 de maşini implicate într-un accident pe o autostradă din Canada

Aproximativ 200 de autovehicule au fost implicate într-un accident produs pe o autostradă din apropiere de Montreal, din cauza unei furtuni de zăpadă. Două persoane au murit, iar alte aproape 70 au fost rănite, potrivit presei canadiene.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 09:03

Gripa face ravagii în Moldova. A fost declarată perioadă epidemică de infecții respiratorii acute

Gripa face ravagii în  Moldova. A fost declarată perioadă epidemică de infecții respiratorii acute

Gripa face ravagii în Republica Moldova. În ultimele două săptămâni, numărul infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și infecțiilor respiratorii acute severe (SARI) a depăşit pragul epidemic cu peste 300 promile, anunţă ANSP. Potrivit...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 08:58

Ce alimente l-au ajutat pe bucureșteanul de peste 111 ani să ajungă al treilea cel mai longeviv bărbat din lume

Ce alimente l-au ajutat pe bucureșteanul de peste 111 ani să ajungă al treilea cel mai longeviv bărbat din lume

Dumitru Comănescu, românul în vârstă de 111 ani şi 3 luni, declarat al treilea cel mai longeviv bărbat din lume, s-a născut în Proviţa de Jos, județul Prahova. Aici, oamenii îl știu pe „nea Mitică” și sfatul lui pentru săteni a fost tot timpul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 08:33

Cine a fost „țiganca” lui Brâncusi, venită din România să cucerească Parisul prin dans și ajunsă creatoarea primului studio de yoga din Europa

Cine a fost „țiganca” lui Brâncusi, venită din România să cucerească Parisul prin dans și ajunsă creatoarea primului studio de yoga din Europa

Cea mai scumpă fotografie românească a fost făcută de Constantin Brâncuși, în atelierul său din Paris, și vorbește despre o femeie frumoasă, absorbită de dansul ei. Este Lizica Codreanu, „țiganca”, așa cum îi spunea Brâncuși, și este una...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 08:21

Doi pasageri de pe vasul Diamond Princess, unde sunt și români, au murit din cauza coronavirusului

Doi pasageri de pe vasul Diamond Princess, unde sunt și români, au murit din cauza coronavirusului

Ministrul sănătății din Japonia a confirmat, joi, că doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess au murit din cauza noului tip de coronavirus apărut în China, anunță CNN. Ambii pacienți erau trecuți de 80 de ani, dar deocamdată nu au fost dezvăluite identitățile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 08:09

A tăiat urechea mătușii pentru a-i fura cerceii din aur. Un tânăr de 26 de ani și-a înjunghiat rudele - VIDEO

A tăiat urechea mătușii pentru a-i fura cerceii din aur. Un tânăr de 26 de ani și-a înjunghiat rudele - VIDEO

Crimă terifiantă în satul Dușmani, raionul Glodeni. Un tânăr de 26 de ani și-a înjunghiat mătușa și unchiul pentru că aceștia nu au dorit să-i dea bani. Într-un moment de furie, nepotul a scos din sertar un cuțit de bucătărie și a tăiat urechea mătușii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 07:59

Cazul minorei găsită moartă într-un parc din Chișinău. Ce au descoperit polițiștii în telefonul fetei

Cazul minorei găsită moartă într-un parc din Chișinău. Ce au descoperit polițiștii în telefonul fetei

Au apărut noi detalii despre minora a cărui trup neînsuflețit a fost găsit în această dimineață spânzurat de creanga unui copac în parcul Rîșcani, din spatele TIR-ului Dinamo.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 07:59

Transportatorii din Chișinău amenință cu grevă! Refuză să mai activeze cu tariful de 3 lei pentru o călătorie în microbuz

Transportatorii din Chișinău amenință cu grevă! Refuză să mai activeze cu tariful de 3 lei pentru o călătorie în microbuz

Transportatorii care deservesc rutele cu microbuze din Chișinău amenință că își vor sista activitatea în semn de protest pentru că autoritățile refuză să majoreze tarifele la călătorii în capitală.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 07:53

Atac armat în Germania, Poliția a confirmat cel puțin opt morți

Atac armat în Germania, Poliția a confirmat cel puțin opt morți

Cel puțin opt persoane au murit și alte câteva au fost grav rănite miercuri noaptea în orașul Hanau, din apropierea Frankfurtului, în două atacuri armate, anunță Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 07:46

Când începe Postul Paștelui ortodox și ce tradiții trebuie să respecte credincioșii în aceste zile

Când începe Postul Paștelui ortodox și ce tradiții trebuie să respecte credincioșii în aceste zile

Postul Paștelui este considerat cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an. Află cât ține Postul Paștelui în 2020, ce se mănâncă în post, când e dezlegare la pește.   Când începe Postul Paștelui...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 07:17

Partidele unioniste și cele proeuropene din R. Moldova ar pune la cale o COALIȚIE LARGĂ

Partidele unioniste și cele proeuropene din R. Moldova ar pune la cale o COALIȚIE LARGĂ

Reprezentanții unor partide unioniste și proeuropene s-au întâlnit astăzi pentru a discuta despre crearea unei „coaliții largi de pe acum”, astfel încât cetățenii „să aibă pe cine vota”.

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 20 Februarie 2020, ora: 07:07

Maria Tănase, privighetoarea cântecului popular românesc, s-a născut pe 25 septembrie 1913, în mahalaua Cărămidarilor din București, fiind al treilea copil al Anei Munteanu, originară din comuna Cârța, județul Sibiu (Țara Făgărașului) și al florarului Ion...

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 20 Februarie 2020, ora: 01:00 de Irina Nechit

interviu de irina nechit Tamara Cărăuș: „Se reia motivul obscen al moldovenismului. Întreaga existență politică a RM e o existență nudă încât îți vine să întorci capul dezgustat”

Tamara Cărăuș: „Se reia motivul obscen al moldovenismului. Întreaga existență politică a RM e o existență nudă încât îți vine să întorci capul dezgustat”

– Felicitări pentru cartea „Limba de hârtie”, ajunsă la a doua ediție. Are un magnetism puternic, e o dezlănțuire de energii spirituale, identitare, lingvistice. Cititorul o citește dintr-o respirație. Tu, de asemenea, ai scris-o spontan, dintr-o respirație?

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 20 Februarie 2020, ora: 00:19

DECLARAȚII //// Nichiforciuc, Filip și Candu - cele trei grupuri din PD care nu se mai pot înțelege

DECLARAȚII //// Nichiforciuc, Filip și Candu - cele trei grupuri din PD care nu se mai pot înțelege Foto: foto simbol

În Partidul Democrat existau până astăzi trei grupuri: Nichiforciuc, Filip și Candu. Cel puțin așa susține deputatul Andrian Candu, care a anunțat miercuri că părăsește PD. Candu a declarat în cadrul unei emisiuni de la Publika TV că a decis să părăsească PD...

( ) Citeşte tot articolul

Auto 20 Februarie 2020, ora: 00:07

Dacia prezintă conceptul unui viitor model electric în cadrul Salonului Auto de la Geneva

Dacia prezintă conceptul unui viitor model electric în cadrul Salonului Auto de la Geneva

Grupul Renault va prezenta în ca­drul Salo­nului Auto de la Geneva con­ceptul unui viitor automobil electric ce va fi comer­cializat din 2021 sub marca Dacia. Ultima oară când Dacia a venit la un salon cu un concept s-a întâmplat în 2009, când la acea vreme marca anunţa viitorul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2020, ora: 00:06

Marea Britanie închide ușa instalatorilor polonezi și constructorilor români. Cele 10 noi reguli pentru muncitorii străini au fost prezentate de guvernul de la Londra

Marea Britanie închide ușa instalatorilor polonezi și constructorilor români. Cele 10 noi reguli pentru muncitorii străini au fost prezentate de guvernul de la Londra

Marea Britanie închide ușa muncitorilor europeni necalificați și care nu vorbesc limba engleză, ca parte esențială a noii legislații privind imigrația ce va pune capăt unei epoci dominate de forța de muncă ieftină importată din UE de fabricile, serele, hotelurile și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 20:49

SIMONA HALEP - ONS JABEUR // Cristian Tudor Popescu, verdict după victoria chinuită a Simonei Halep: „Au fost niște greșeli greu de descris, cauza e una psihică”

SIMONA HALEP - ONS JABEUR // Cristian Tudor Popescu, verdict după victoria chinuită a Simonei Halep: „Au fost niște greșeli greu de descris, cauza e una psihică”

Simona Halep a învins-o în turul II al turneului de la Dubai pe Ons Jabeur (25 de ani, 45 WTA), scor 1-6, 6-2, 7-6 (7), asigurându-și calificarea în turul următor, unde o va întâlni pe mai vechea cunoștință Aryna Sabalenka (21 de ani, 13 WTA).

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 20:47

HOROSCOPUL PRIMĂVERII 2020: Ce le așteaptă pe ZODII în anotimpul trezirii

HOROSCOPUL PRIMĂVERII 2020: Ce le așteaptă pe ZODII în anotimpul trezirii

După o iarnă destul de blândă, sufletele noastre au deja o atitudine primăvăratică și abia așteptăm să ne eliberăm de hainele groase și să ne plimbăm pe sub pomii înfloriți. Dar, în același timp, ne întrebăm ce va aduce nou primăvara unui an atât de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 20:12

Toate dosarele care ar fi fost comandate politic, pe timpul regimului Plahotniuc, vor fi revizuite de Procuratura Generală

Toate dosarele care ar fi fost comandate politic, pe timpul regimului Plahotniuc, vor fi revizuite de Procuratura Generală

Toate dosarele care ar fi fost comandate politic, pe timpul regimului Plahotniuc, vor fi revizuite de Procuratura Generală, a declarat Alexandr Stoianoglo. Procurorul general a spus că, dacă se vor descoperi abateri grave, se vor lua măsurile legale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 20:03

Alexandru Slusari: Conducerea Partidului Democrat din Moldova tinde să capituleze în fața lui Igor Dodon

Alexandru Slusari: Conducerea Partidului Democrat din Moldova tinde să capituleze în fața lui Igor Dodon

Conducerea Partidului Democrat din Moldova tinde să capituleze în fața lui Igor Dodon, iar formațiunea politică riscă să se transforme, astfel, într-un apendice al Partidului Socialiștilor. Este comentariul vicepreședintelui PPDA, Alexandru Slusari, după plecarea celor șase...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 19:42

Planeta ia foc?! Antarctica se topește. Dezastrul pare iminent

Planeta ia foc?! Antarctica se topește. Dezastrul pare iminent

Antarctica se topește! Este o situație alarmantă la nivelul întregului glob pământesc. Schimbările climatice fac prăpăd, iar specialiștii avertizează cu privire la ce consecințe vor apărea dacă situația nu se remediază rapid. Deja se resimt efectele acestor fenomene meteo extreme.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2020, ora: 19:34

FBI a arestat un mexican, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

FBI a arestat un mexican, acuzat de spionaj în favoarea Rusiei

Un cetățean mexican a fost arestat în Statele Unite, fiind acuzat că a acționat în SUA în numele guvernului rus. Potrivit materialelor anchetatorilor, un oficial rus nenumit l-a angajat pe Hector Alejandro Cabrera Fuentes în 2019, instruindu-l, printre altele, să...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)