Astăzi 25 Martie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 24 Martie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Ultima oră 10 August 2017, ora 17:33

Ferma de porci a fiului lui Dragnea, din Teleorman, percheziționată. Directorul Liviu Dragne a fost reținut

Marime Font

Ferma de porci a fiului lui Dragnea, din comuna Salcia, județul Teleorman, este percheziționată de procurorii Parchetului instanței supreme, care joi au descins la zeci de firme din mai multe județe suspectate de evaziune fiscală. Directorul Fermei Salcia, Ilie Liviu Dragne, a fost ridicat de anchetatori și este audiat, au declarat pentru Libertatea surse judiciare.

UPDATE: Directorul Fermei de porci Salcia, Liviu Dragne, a fost reținut de procurori după ce a fost audiat mai multe ore și a fost pus sub acuzare pentru complicitate la continuarea unei infracțiuni de evaziune fiscală.

Avocata Maria Vasii, care a fost prezentă la audierea directorului Fermei Salcia, a declarat că Liviu Dragne a fost reținut până vineri, în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, cu un prejudiciu sub 200.000 de euro.”Nu discutăm de fapte deosebit de grave. (…) Măsura luată până mâine o înțelegem ca o măsură de prevenție a procurorului, având în vedere că până mâine mai sunt foarte multe persoane de audiat și exista această necesitate de a nu se influența declarațiile. Avem încredere că de mâine măsura preventivă nu se va prelungi, va fi o altă măsură preventivă, dar fără privare de libertate”, a spus Maria Vasii.

Avocata a precizat că procurori nu au făcut percheziții la locuința lui Liviu Dragne pentru că anchetatorii nu au suspiciuni că deține anumite bunuri care să privească ancheta.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție fac cercetări într-un dosar de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

Anchetatorii fac percheziții în 80 de locații – sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora – din județele Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași și Teleorman.

„Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit informațiilor din presă, fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Ştefan, este proprietarul fermei de porci de la Salcia, pe care ar fi achiziţionat-o printr-un intermediar, de la compania Tel Drum.

În luna martie, Traian Băsescu și Liviu Dragnea au avut un schimb de replici în Parlament, pe marginea fermei de porci de la Tel Drum. Liderul PMP a spus că, decât să se facă o comisie de anchetă pentru bugetul Guvernului Cioloş, mai bine o comisie de anchetă pentru ferma de porci de la Tel Drum. Dragnea i-a replicat că nu intră în această mocirlă.

Sursa: libertatea.ro 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 23 Martie 2018, de Dan Nicu

Dodon, vasalul lui Putin

Alegerile din Rusia, de duminica trecută, s-au terminat în mod previzibil, cu victoria lui Vladimir Putin.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Martie 2018, de Moni Stănilă

Se apropie ziua

27 martie bate la ușă. Încă nu știm cum va fi marcată această zi de diferite instituții, dar, cu siguranță, televiziunile de știri nu se vor plânge de lipsa subiectelor. Mai interesant va fi să vedem ce știri vor transmite televiziunile lui Dodon. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Martie 2018, de Moni Stănilă

Departe de liniște

E foarte greu în ziua de astăzi, trăind în Moldova, să lăsăm toate la o parte și să ne îngrijim de suflet. Vedem câte lucruri ne tulbură: alegerile parcă neîntrerupte, calomnierea oamenilor, Rusia – care nu încetează să ne respire în ceafă prin toate...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Martie 2018, de Constantin Tănase

Moldova a renunțat la propriul ei act de naștere?

Noi am abdicat de la principiile Declarației de Independență; moldovenii, care mai rămân pe aceste principii sunt în minoritate și sunt numiți „radicali”, „extremiști”, „naționaliști”, „xenofobi”, „legionari”, „naziști”,...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul