Actualitate

Fermierii din raionul Dubăsari vor avea acces la terenurile din stânga Nistrului în decurs de 2 luni de zile

Oficialul a specificat că la începutul lunii februarie a anului viitor, persoanele care au oferit tot setul de acte necesare, vor avea deja acces la acele pământuri.

„Această problemă nu a fost soluționată de ani de zile, astfel autoritățile achitau, începând cu anul 2014, compensații pentru pierderile suportate de producătorii agricoli, iar pentru perioada anilor 2014-2016 valoarea totală a plăților respective a fost de circa 29 mln de lei. Aceste terenuri reprezintă principala ocupație a forței de muncă din raionul Dubăsari. Astfel, după soluționarea acestui subiect sperăm că persoanele vor avea locuri de muncă, posibilitatea de a lucra aceste pământuri și va fi restabilit nivelul de trai”, a spus Bălan.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a menționat că pentru a avea acces la terenuri nu va fi necesar ca persoanele să prezinte actele necesare anual, ci doar la semnarea contractului. Totodată, în cazul în care proprietarul se schimbă, documentele urmează a fi înnoite.

Terenurile amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol constituie circa 6400 ha de pământ, care se află în proprietatea a mii de persoane și zeci de agenți economici, care au achiziționat sau închiriază aceste terenuri. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *