Economie

Fermierii vor să organizeze o piaţă agricolă pe teritoriul stadionului republican din Chişinău

Astfel, se propune transmiterea în regim de comodat, pe o perioadă de 5-7ani, a teritoriului fostului stadion republican pentru a organiza o piaţă a fermierilor. De asemenea, s-a propus începerea urgentă a construcţiei Centrului Agro-alimentar Chişinău, precum şi proiectarea şi construcţia centrelor similare în regiuni.

Se mai propune crearea condițiilor favorabile pentru producătorili autohtoni pentru comercializarea fructelor pe piața internă (achiziționări semnificative de fructe de către instituțiile bugetare și companiile de stat, rezervarea unei cote obligatorii pentru fructele moldovenești în rețelele de supermarket, asigurarea accesului direct al fermierilor mici pe piețele agroalimentare, coorganizarea campaniilor de promovare a fructelor moldovenești în rândurile populației).

Totodată, Confederaţia Naţională a Patronatului din Moldova solicită acordarea unu sprijin financiar din partea Guvernului şi donatorilor pentru construcţia în regiunea de nord a republicii a unei fabrici de procesare a fructelor, unde pachetul majoritar să aparțină producătorilor de fructe.

În total, au fost înaintate 15 propuneri. Potrivit Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Moldova, aceste acțiuni din partea autorităților ar putea diminua impactul interdicțiilor tarifare și netarifare din partea Federației Ruse în privința importului produselor agroalimentare din ţara noastră.

Timpul a relatat recent, într-un reportaj, despre starea în care se află stadionul republican din Chişinău.

Sursa: agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *