Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 00:34
Abonamente
 
 
 

Spectacole 28 Mai 2014, ora 08:03

Festival Internaţional de Saxofon „Sax Story”, la Chişinău

Marime Font

Asociaţia Culturală „Nume Noi”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, în parteneriat cu Primăria municipiului Chişinău, invită iubitorii muzicii de calitate la o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de saxofon “Sax Story”, care se va desfăşura pe scena Filarmonicii Naţionale, în perioada 6-8 iunie a.c. 

Acest eveniment muzical, aflat la ediţia a III-a, a devenit deja o tradiţie pentru viaţa culturală a Chişinăului. Iniţiatorul şi organizatorul acestui prestigios Festival este saxofonistul local Sergiu Muşat (foto), laureat al mai multor premii naţionale şi internaţionale.

La actuala ediţie vor concerta muzicieni din Canada, Germania, Italia şi R.Moldova, care vor încerca să evidenţieze, cu ostentaţiune, sunetul fermecător al saxofonului. În cele trei seri de concerte distincte vor răsuna diverse creaţii de muzică academică, jazz, uşoară…În prima seară vor evolua: Louis-Philippe Bonin (Canada), Tomy Wega (Germania) şi Sergiu Muşat (R.Moldova), acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale “S.Lunchevici”, sub conducerea dirijorului Daniel Manasi (România). Cea de-a doua zi va fi marcată de prestaţia saxofonistului Domenico Luciano (Italia) şi a pianistului Eugenio Catone (Italia), iar ziua a treia va culmina, tradiţional, cu sunetele saxofonului romantic, în interpretarea lui Louis-Philippe Bonin, Tomy Wega şi Sergiu Muşat, acompaniaţi de formaţia „Not an idol”.

Concertele vor fi prezentate de Cristina Scarlat.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul