Cultură

Festivalul Doua inimi gemene si-a desemnat laureatii

Festivalul International de Muzica Usoara „Doua inimi gemene” in memoriam Doina si Ion Aldea-Teodorovici, editia a saptea, s-a desfasurat in perioada 13-15 noiembrie. In competitie au evoluat 42 de participanti din zece tari, dintre care 23 – la sectiunea maturi, iar 19 – la sectiunea copii.

Duminica, in cadrul Galei laureatilor, juriul a facut publice rezultatele finale. La sectiunea copii, Marele Premiu a fost acordat Mariei Craciun din Galati, Romania. Premiul I l-a obtinut Ilia Rudi din Zaporojie, Ucraina si Diana Vartolomei din Iasi, Romania, premiul II – Denita Deneva din Veliko Tarnovo, Bulgaria si Angela Batlan din Tecuci, Romania. Premiul III l-au castigat Ana Rapoporta din Riga, Letonia si Valeria Pasa din Balti.

La sectiunea maturi, Marele Premiu l-a cucerit Cristina Croitoru din Dubasari. Premiul I l-au obtinut Aliona Triboi si Andrei Raetchi, R. Moldova, precum si Mihaela Fileva si Plamen Borisov din Veliko Tarnovo, Bulgaria. Premiul II l-au impartit intre ele duetele Larisa si Alexei Vojanin din Moscova si Diana Staver din Straseni si Anatol Deleu din Chisinau. De premiul III s-au invrednicit Eduard Listin din Melitopol, Ucraina, duetele Irina Utkina si Kira Smakova din Riga, Letonia, Nataly Smitt si Ghenadie Abramov din Bittsburg, Germania, precum si Karamat Hitjamov din Uzbekistan. Totodata, juriul a acordat si premii speciale.

Solicitata de TIMPUL, directoarea festivalului, Eugenia Marin, mama Doinei Aldea-Teodorovici, ne-a spus profund emotionata: „Toti participantii la editia curenta au fost impresionati de Chisinau, de Moldova, pe care le-au cunoscut gratie cantecelor Doinei si ale lui Ion Aldea-Tedorovoci. Ei au numit acest festival „al prieteniei” si, de fapt, nu am mai vazut o atmosfera atat de armonioasa, in care concurentii sa se ajute unul pe altul”.

Tot duminica, Doina Aldea-Teodorovici ar fi implinit 51 de ani. Cu aceasta ocazie a avut loc un parastas la mormantul celor doi mari artisti de la Cimitirul Central din strada Armeneasca. Masa de pomenire a fost pregatita de Lidia si Marin Bubulici din Chetrosu, Drochia.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *