Actualitate

Festivalul „Gustar” începe azi la Orheiul Vechi. Vezi cât costă biletul

Programul evenimentului va începe încă din seara de 18 august, cînd pe scena mică la intrarea în camping au evoluat Mark Stam, 7 Klase și DJ Andrei Suruceanu.

Pe 19 august, începând cu ora 07:30 până la 20.00 în zona de sport și jocuri, doritorii por putea participa la o sesiune de yoga pe vârful stâncii, să joace twister, frisbee, fotbal, să urce pe un perete de alpinism. Pe parcursul zilei, se vor organiza mai multe drumeții pentru copii.

De la ora 11.00 până la 17.00, pe scena „Moldova de oriunde” vor urca reprezentanții diasporei care vor prezenta țările lor de destinație. Începând cu ora 11.30, în Zona Familiei vor avea loc o serie de master-class-uri pentru copii și maturi. Aceștia vor învăța cum să confecționeze pălării, să facă compoziții din gips, să împletească coronițe etc.

În zona de excursii istorice, începând cu ora 13.00 se vor organiza excursii pe urmele geto-dacilor (în limba română și engleză)și sesiuni de tir cu arcuri pentru toți doritorii. De dimineață și până seara târziu, pe teritoriul festivalului va putea fi vizitat planetariul, caruselul, târgul de artizanat și expoziția de obiecte unice din lut.

De la ora 17.35, pe scena principală vor încinge atmosfera The B-Groove (Moldova), Via Dacă (Moldova), Freedom Boombox (SUA), Gândul Mâței (Moldova), Koza Mostra (Grecia) și N.O.H.A. (Cehia/SUA). Începând cu 23.30, în zona de camping va fi noaptea acustică, cu Laurențiu Coțaga și Xenia Chitoroagă, iar de la 00-00 lecții și observarea cerului înstelat, a lunii și planetelor prin telescop.

În a doua zi de festival, programul va continua începând cu ora 08.00. De la ora 11.00 în Zona „Moldova de oriunde”, teatrul-Studio de Improvizație ZAO va face cunoștință spectatorilor cu un teatru „neobișnuit”. După care se vor desfășura lecții de orientare sportivă. De la 14.00 va avea loc master-class-ul „Hai, Moldova”: de confecționare a genților eco din maiouri și reciclare a obiectelor de unică folosință. Master-class-uri pentru copii și maturi în Zona Familiei vor începe de la ora 11.00.

Sfârșitul festivalului va culmina cu un concert pe scena principală care va începe de la ora 15.20. Aici vor evolua: Karafizi & The Roof (Moldova), Freedom Boombox (SUA), The Motans (Moldova), Spitalul de Urgență (România), Zdob și Zdub (Moldova), Lou Bega (Germania).

Biletele costă 150 de lei și pot fi procurate online și în rețeaua de magazine Top Shop.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *