Astăzi 19 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Februarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Cultură 27 Februarie 2016, ora 18:11

Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor”. Ce artiști vin la Chișinău

Marime Font

A 50-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică ”Mărțișor” începe luni, 29 februarie.

În cadrul evenimentului vor fi organizate 45 de spectacole cu artișiti consacrați din 11 țări, a anunțat vineri, 26 februarie, în cadrul unei conferințe de presă ministrul Culturii Monica Babuc.Pe scenele de la Chişinău vor evolua artişti de talie internaţională cum ar fi Ştefan Bănică Junior, Soso Pavliaşvili, Natalia Gavrilan, Irina Loghin.

De asemenea, vor evolua artiştii autohtoni Valy Boghean, Ilian Gârneţ, Mihai Munteanu, Olga Busuioc, Mihai Agafiţa şi alţii. Totodată, în cadrul Festivalului, vor cânta Orchestra Naţională de Muzică Populară „Lăutarii”, Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc”, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, Capela Corală „Doina”, Orchestra de Muzică Populară „Folclor”.
Spectacole în cadrul festivalului vor fi organizate și în diferite localități din 11 raioane.Festivalul Internațional de Muzică Mărțișor se va încheia pe11 martie cu un spectacol susținut de Valy Boghean Band.

Sursa: radiochisinau.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul