Culinar.md

Fettucini cu sos ragu

De la mijlocul anilor ’60 ai secolului XX, mâncarea aceasta a devenit un fel de bază în meniurile restaurantelor italiene din străinătate. Alfredo di Lelio a creat-o în primul său restaurant deschis în 1910 pe Via della Scrofa. Se spune că mâncarea ar fi trebuit să trezească pofta de mâncare a soţiei sale care abia născuse primul lor fiu. Pastele Fettuccini au devenit vestite în toată lumea după ce faimoşii actori de filme de la Hollywood Douglas Fairbanks şi Mary Pickford le-au servit la restaurantul lui Alfredo în timpul lunii lor de miere din 1927. Aceste paste celebre conţin un unt special creat de Alfredo, alături de „inima” celei mai bune brânze parmigiano. După Mary Simmons, autoare celebră de cărţi de bucate, pastele Fettuccini autentice nu conţin smântână, ciuperci, usturoi sau boabe de mazăre…  

Ingrediente
– 300 g paste Fettucini
– o ceapă roşie mare
– un morcov
– o ţelină mică
– 50 ml ulei de măsline
– trei-patru căţei de usturoi potriviţi
– trei roşii proaspete
– 150 g pastă de roşii
– 400 g carne tocată de vită
– condimente
– parmezan

Mod de preparare
Porţii pentru patru persoane: se căleşte ceapa în ulei de măsline până devine cristalină, se adaugă usturoiul pisat până se rumeneşte, morcovul şi ţelina dată pe răzătoare, mai apoi cărniţa tocată se toarnă peste ceapă şi legume lăsându-se la călit până când devine albicioasă, între timp s-au tocat roşiile şi se adaugă peste compoziţia din cratiţă, se amestecă bine pentru a nu se prinde şi când roşiile încep să lase un strop de suc se toarnă şi pasta de roşii amestecându-se continuu timp de aproximativ 30 de minute. La acest fel de sos eu folosesc: sare, piper, coriandru proaspăt tocat, cimbru proaspăt tocat, rozmarin uscat şi provence.

Pastele se fierb câteva minute, se storc şi apoi se amestecă cu sosul. Peste farfuria plină de paste şi sos se presară parmezan. Noi combinăm acest sos şi paste cu puţin ketchup Heinz, de preferat… picant.

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *