Externe

Fidel Castro avertizează despre un posibil atac al SUA asupra Coreei de Nord

Presa cubaneza a inaintat ideea potrivit careia, un atac nuclear asupra Iranului – poate chiar si fara autorizatia SUA – i-ar putea inlesni lui Obama fotoliul prezidential la alegerile din 2012. "S-ar putea bucura Obama de emotiile alegerilor prezidentiale fara ca Pentagonul sau statul Israel, al carui comportament nu respecta, in niciun fel deciziile SUA, sa foloseasca arme nucleare impotriva Iranului?" a intrebat Castro.

Fidel Castro a mentionat, de asemenea, "pericolul in care se afla Coreea de Nord, care ar putea fi atacata de catre Statele Unite" din cauza "incidentului recent, petrecut in apele acestei tari" – facand aparent, o trimitere la acuzatiile potrivit carora Coreea de Nord a atacat si a scufundat o nava de razboi in Coreea de Sud, omorand 46 marinari.

Castro, in varsta de 83 de ani, a declarat ca statul chinez ar putea fi capabil sa blocheze un astfel de atac, prin utilizarea dreptului de veto in Consiliul de Securitate ONU, ceea ce inseamna ca Washingtonul va trebui sa solicite acordul acestui organism inainte de a "face vreo miscare impotriva Coreei de Nord".

Guvernul Coreei de Nord a negat vreo implicare in atacurile survenite in apropierea frontierelor maritime ale tarii. In timpul unei vizite la Seul, de luna trecuta, secretarul de stat american, Hillary Clinton a declarat ca Nordul ar trebui sa se confrunte cu represalii internationale pentru acest atac.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *