Internațional

Fidel Castro crictică dur discursul rostit de Barack Obama în Cuba: “Nu avem nevoie de nimic din partea imperiului”

"Barack Obama a rostit cuvinte mieroase în faţa poporului cubanez. Lumea s-ar fi aşteptat ca noi să facem atacuri de cord din cauza acestor vorbe", a declarat Fidel Castro, conform site-ului agenţiei Reuters.

Liderul istoric al Cubei a amintit că Statele Unite au încercat în mai multe rânduri să înlăture de la putere administraţia comunistă de la Havana.

"Nu avem nevoie de nimic din partea imperiului", a spus Fidel Castro, acuzând Washingtonul că ignoră succesele obţinute de-a lungul timpului de Administraţia de la Havana, condusă în prezent de preşedintele Raul Castro.

Vizita la Havana reprezintă "o nouă zi" în relaţiile dintre Statele Unite şi Cuba, a afirmat preşedintele SUA, Barack Obama, în cursul vizitei în Cuba. "Mai mult de o jumătate de secol, prezenţa unui preşedinte american la Havana era ceva de neimaginat. Dar astăzi este o nouă zi", a declarat Barack Obama în capitala Cubei. "Există obiectivul major de normalizare a relaţiilor, de avansare a intereselor cubanezilor şi americanilor. De aceea sunt astăzi aici", a adăugat Obama, săptămâna trecută, după întâlnirea pe care a avut-o la Havana cu preşedintele Cubei, Raul Castro.

"Aşa cum a remarcat şi preşedintele Castro, continuăm să avem divergenţe majore, în special în materie de drepturile omului", a spus liderul american. Obama a enumerat progrese în vederea semnării unor acorduri de parteneriat SUA-Cuba în domeniile turismului, agriculturii, mediilor de afaceri, educaţiei şi mediului înconjurător. "Am avut conversaţii directe cu Raul Castro despre starea democraţiei şi despre drepturile omului, inclusiv despre dreptul poporului cubanez de a-şi decide propriul viitor", a spus Obama. 

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *