Internațional

Fidel Castro: Liderul al-Qaida, Osama bin Laden este agent CIA

"De fiecare data cand Bush a sustinut un mare discurs, starnind teama in jurul sau, bin Laden aparea cu o poveste despre ceea ce are de gand sa faca", a declarat Castro mass-mediei locale, in timpul unei intalniri cu un scriitor lituanian, cunoscut pentru promovarea teoriei conspiratiei. "Bush nu a fost lipsit niciodata de sprijinul lui bin Laden. A fost un subordonat."

Castro a spus ca documentele date publicitatii de site-ul WikiLeaks- un site care a lansat recent mii de pagini de documente clasificate referitoate la razboiul din Afganistan – "au dovedit in mod eficient ca Osama bin Laden a fost un agent al CIA."

Comentariile lui Castro, publicate in cotidianul partidului comunist Granma, vineri fac parte dintr-o serie de declaratii provocatoare ale liderului revolutionar in varsta de 84 de ani, care a reiesit in viata publica pentru a avertiza ca planeta se afla in pragul unui razboi nuclear.

Castro a prezis un conflict global care va anula runda finala a Cupei Mondiale de luna trecuta din Africa de Sud. Ulterior, acesta si-a cerut scuze pentru afirmatiile pripite. Saptamana trecuta, el a facut referire la activitatea lui Daniel Estulin, care a scris o trilogie de carti care vorbesc de Clubul Bilderberg, ai carui membri se intalnesc o data pe an in spatele usilor inchise.

Natura confidentiala a reuniunilor si a importantei unor membri – care ii includ si pe fostul secretar de stat american, Henry Kissinger si pe alti inalti oficiali europeni, mari oameni de afaceri internationali si executivi mass-media – au impins la speculatii potrivit carora grupul functioneaza ca un fel de guvern mondial, care controleaza nu numai politica internationala, ci si economia sau cultura.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *