Ultima oră

Fiecare a doua infracţiune în R. Moldova este comisă contra patrimoniului

Potrivit Alei Negruţă, şef de direcţie la BNS, pe parcursul anului trecut, comparativ cu anul 2009, a crescut cu peste 48 la sută numărul infracţiunilor înregistrate contra patrimoniului, a celor privind viaţa sexuală – cu 38,6%, contra familiei şi minorilor – cu 21,4% etc.

Din categoria infracţiunilor contra patrimoniului, cele mai raspindite sunt pungăţşiile, numărul cărora a crescut de 3,3 ori, după care urmează escrocheriile, furturile, şantajul şi jafurile. În acelaşi timp, ramân a fi în creştere cazurile de viol (cu 39,4%), huliganism (cu 24,5%), vătămări intenţionate grave (12,7%) şi cazurile de omor.

Conform analizelor BNS, din numărul total de infracţiuni înregistrate, fiecare a treia este comisă de persoane apte de muncă, dar fără ocupaţie. Infracţiunile săvârşite de către minori sau cu participarea acestora au constituit 4 la sută din totalul de infracţiuni comise pe parcursul anului trecut. Informaţia prezentată de BNS nu include datele raioanelor din stânga Nistrului şi din mun. Bender, notează MOLDPRES.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *