Ultima oră

FIFA va oferi premii în valoare de 420 mil. dolari echipelor participante la CM 2010

În plină criză economică, FIFA se dovedeşte a fi generoasă cu echipele participante la Cupa Mondiala de Fotbal. Fondul de premiere acordat turneului final al evenimentului din Africa de Sud a fost suplimentat de forul internaţional cu 61 de procente faţă de precedenta competiţie. Astfel, suma totală a ajuns la 420 de milioane de dolari. Viitoarea campioană va încasa 30 de milioane de dolari, în timp ce finalista va primi o recompensă în valoare de 24 de milioane de dolari.

 Cele mai bune patru echipe de la turneul final vor fi premiate cu câte 20 de milioane de dolari, în timp ce formaţiile calificate în sferturile competiţiei vor fi mai boogate cu 18 milioane de dolari. FIFA a viraj deja câte un milion de dolari pentru fiecare dintre cele 32 de echipe participante, această sumă fiind destinată "costurilor de pregătire". De asemenea, cluburile care dau jucători pentru Cupa Mondială vor fi primi 1600 de dolari pe zi, pentru fiecare fotbalist care va evolua la turneul final.

În total, 40 de milioane de dolari vor pleca către grupările ai căror sportivi participă la turneul final. În timp ce federaţia română nu va primi niciun ban din partea FIFA, patru echipe din Liga unu vor avea parte de recompense substanţiale. CFR Cluj, Steaua, FC Timişoara şi FC Vaslui au câte un reprezentant la Cupa Mondială.

Sursa: Money.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *