Timpul Liber

Fii alături de copiii din internate de Sfintele Sărbători de Paşti

„Fii alături de copiii din internate de Sfintele Sărbători de Paşti”, îşi propune să strîngă fonduri pentru susţinerea copiilor din 6 internate din R. Moldova, prin menţinerea activităţilor de animaţie de timp liber din cadrul Ludotecilor deschise în aceste instituţii.

„Prietenii Copiilor” a iniţiat această campanie socială ca răspuns la problemele şi necesităţile copiilor din internate, în care au fost deschise Ludotecile Asociaţiei, cu scopul de a petrece util şi eficient timpul liber al acestora. „Prietenii Copiilor” crede în valoarea şi potenţialul societăţii moldoveneşti de a-şi ajuta semenii şi doreşte să contribuie la un viitor mai bun şi un trai decent pentru cît mai mulţi copii rămaşi fără familie şi cu posibilităţi financiare reduse.

„Cred că în faţa unei campanii de acest gen nu poţi rămîne indiferent, în special în preajma sărbătorilor pascale, sărbători care ne cheamă să dăruim şi să fim mai buni cu cei mai trişti ca noi. Organizînd asemenea evenimente, vom putea oferi copiiilor din diferite internate jocuri, jucării, materiale didactice şi să organizăm diverse programe culturale în afara instituţiei în care aceştia îşi petrec majoritatea timpului”, susţine Tatiana Lungu, Preşedinte al Asociaţiei „Prietenii Copiilor”.

Campania va avea loc în perioada 26 martie – 12 aprilie 2010 în cadrul centrului comercial Shopping MallDova şi va debuta cu o expoziţie de lucrări confecţionate de copiii din 6 internate ale Republicii. Lucrările au fost realizate cu multă dragoste şi dăruire în atelirele de creaţie organizate în Ludotecile din aceste instituţii.

Totodată, în cadrul acestui eveniment, pe 27 martie se va oraganiza un program artistic de cîntece, poezie şi dans prezentat de către copiii din cadrul Gimnaziului Internat Străşeni. Evenimentul se va bucura de prezenţa interpreţilor: Veronica Tătaru, Inga Popa, Anişoara Codreanu. Actorii Teatrului „Guguţă” vor prezenta spectacolul „Căpriţa ştrengăriţa”, iar voluntarii Asociaţiei „Prietenii Copiilor” vor avea deschise la parterul centrului comercial ateliere de face-painting şi de modelare baloane

Asociaţia „Prietenii Copiilor”
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *