Frumusețe

Fii frumoasă în zece paşi!

1. Fă zilnic exerciţii fizice. Oricine se simte mai bine după o activitate fizică – fie o oră de fitness, fie o plimbare în aer liber. Te îndemn chiar să dansezi. Astfel, te vei bucura de un dublu beneficiu: tonifierea corpului şi buna dispoziţie garantată. Ai grijă ce mănânci – alimentaţia corectă şi exerciţiile fizice pot face minuni.

2. Trezeşte-te dimineaţa cu un gând de mulţumire pentru ceva ce ai obţinut, pentru persoanele pe care le-ai întâlnit sau pentru sentimentele pe care le-ai trăit.

3. Zâmbeşte mai mult şi întotdeauna salută persoanele care-ţi sunt în preajmă. Vei vedea că reacţiile vor fi chiar foarte pozitive, mai ales că zâmbetul este contagios. Anume zâmbetul şi gândirea pozitivă te vor ajuta să atragi oamenii potriviţi în viaţa ta şi îţi vor oferi o strălucire seducătoare, care-i va face pe alţii să-şi dorească să fie în jurul tău. O persoană zâmbitoare e întotdeauna frumoasă.

4. Parfumează-te cu un parfum care te face să te simţi unică. Însă, bineînţeles, nu exagera, pentru că, în materie de parfumuri, „mai mult” nu înseamnă „mai bine”.

5. Fă-ţi timp pentru tine. Răsfaţă-te mergând la un centru spa sau, pur şi simplu, încercând o nouă coafură. Cu siguranţă, aceste activităţi vor îmbunătăţi starea ta de spirit, făcându-te să te simţi mai frumoasă şi mai încrezută în sine.

6. Spune stop stresului. Situaţiile stresante din viaţă ne epuizează fizic şi moral. Pentru a diminua influenţa stresului, practică yoga, meditează sau ascultă muzică liniştitoare, care să te ajute să te detaşezi de probleme. Mirosul şi/sau gustul unei portocale te poate relaxa imediat. Potrivit unui studiu realizat de savanţii japonezi, acest fruct exotic conţine linalol, a cărui menire e de a elimina stările de stres.
7. Adaugă culoare în viaţa ta: poartă haine colorate, fă-ţi un machiaj în culori îndrăzneţe. Dacă nu eşti suficient de curajoasă, începe prin a purta accesorii vii, expresive, în toate culorile curcubeului. Fii strălucitoare! Culoarea galbenă, de exemplu, a fost numită culoarea optimismului şi a bucuriei. Ce ar fi să o incluzi şi în vestimentaţie, dar şi în obiectele cu ajutorul cărora îţi decorezi casa?

8. Înconjoară-te numai de oameni fericiţi şi pozitivi. Simplul fapt că te afli lângă astfel de persoane îţi va fi de ajuns să te facă să zâmbeşti! Ştiai că, dacă ai în apropiere un prieten cu o atitudine pozitivă, şansele tale de a fi fericită cresc instantaneu cu 25%? Cercetătorii spun că fericirea este contagioasă; persoanele care văd partea plină a paharului sunt mai drăguţe cu cei din jur şi, de aceea, îşi fac prieteni foarte uşor. Înconjoară-te de cei mai fericiţi oameni pentru a fi fericită!

9. Machiază-te. Aplică în fiecare zi mascara pe gene şi nişte ruj de buze pentru a-ţi scoate în evidenţă frumuseţea. În acelaşi timp, dacă urmăreşti o schimbare totală de imagine, mergi la un salon sau la un magazin specializat de cosmetice şi roagă un consultant să te ajute în alegerea unui set de cosmetice potrivit tenului tău.

10. Niciodată nu te compara cu altcineva. Tu eşti tu! Cea mai bună şi eficientă metodă ca să-ţi păstrezi frumuseţea e să te simţi confortabil în propria-ţi piele, fiind mereu încrezută în sine şi apreciindu-te la justa valoare – având grijă să nu devii arogantă, bineînţeles. Acceptând faptul că eşti unică, înzestrată cu nişte calităţi deosebite, vei observa că te vei simţi mult mai frumoasă, vei vedea lumea cu alţi ochi, iar viaţa nu va întârzia să-ţi ofere surprize şi schimbări spectaculoase.

Elena Sărăteanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *