Frumusețe

Fii perfectă pentru o primăvară frumoasă

De câte ori nu ai simţit când vine primăvara că este momentul să faci ceva pentru ca tu să arăţi diferit? De câte ori nu ai vrut să îţi schimbi coafura sau culoarea părului, garderoba sau stilul de machiaj? Pentru ca tu să arăţi ca nouă în acest anotimp, trebuie să începi să faci câte ceva, în primul rând, pentru tenul tău, deoarece acesta a fost cel mai expus în perioada rece, iar acum are nevoie de strălucire.

Programarea la cosmeticiană

Un tratament cosmetic este mai mult decât binevenit în această perioadă. În cazul în care nu ai obişnuit să faci vizite periodice în cabinetul de cosmetică, îndepărtarea punctelor negre, a celor de grăsime şi micşorarea porilor se impun mai mult ca oricând. După un tratament cosmetic, faţa va fi mult mai luminoasă şi mai fină. Oricât ai încerca tu să faci acasă un tratament, efectele nu vor fi aceleaşi. O simplă baie de aburi a tenului nu înseamnă că vei scăpa de punctele negre sau de porii deschişi şi încărcaţi cu mult sebum. În cazul în care nu ai experienţă, nu vei reuşi să cureţi faţa în profunzime.

Întreţinerea tenului

Un alt pas pe care ar trebui să-l faci, dacă vrei ca tenul tău să arate ca nou, este să te exfoliezi. Prin acest procedeu îndepărtezi celulele moarte şi faci loc celulelor noi şi sănătoase. Dacă ai un ten normal sau mixt, poţi să apelezi la exfoliere o dată pe săptămână. Dacă ai un ten uscat, nu ai nevoie de mai mult de două astfel de proceduri pe lună.

Hrănirea tenului

Dacă nu te-ai ocupat de tenul tău în perioada de iarnă, trebuie să-i redai strălucirea pierdută cu ajutorul măştilor cosmetice. O mască foarte bună pentru tenul afectat de gerul iernii este cea preparată dintr-un gălbenuş de ou, o lingură de miere, o lingură de smântână şi jumătate de banană pasată. Amestecă toate aceste ingrediente până ce rezultă o pastă omogenă. Aplică acest tratament pe faţa curată şi lasă să acţioneze 30 de minute.

O altă mască hrănitoare este cea preparată cu miere. Ai nevoie de două linguriţe de miere, o linguriţă de lapte şi un gălbenuş de ou. Se bate gălbenuşul de ou şi se amestecă cu mierea şi cu laptele. Se aplică pe faţa curată şi se lasă 20 de minute, după care se clăteşte.

Uleiul reparator

După iarnă, tenul tău este uscat și are nevoie de o îngrijire specială. Uleiul de cocos este foarte indicat pentru tenul uscat şi a pielii crăpate şi aspre. Se aplică pe piele ca atare sau ca ingredient în produsele cosmetice. Dacă nu ai ulei de cocos, se poate folosi uleiul de migdale. Şi acesta este un emolient excelent pentru pielea uscată. Aplică uleiul pe faţă seara, înainte de culcare! Uleiul de migdale este foarte eficient şi în zona ochilor. Acesta diminuează aspectul cearcănelor şi al ridurilor.

Nu uita de păr

Pentru a revigora părul, care a fost la fel de expus intemperiilor ca şi tenul, poţi încerca să aplici câteva măşti. Un ulei natural ideal pentru părul uscat este cel de argan. Se absoarbe foarte repede şi oferă o strălucire imediată. Aplică-l seara, înainte de culcare, pe toată lungimea părului. Acoperă capul cu un batic şi lasă uleiul să acţioneze toată noaptea. Dimineaţă spală-l normal, cu şampon şi balsam. Vei observa că podoaba ta capilară este hidratată şi strălucitoare. De asemenea, poţi adăuga ulei de argan în tratamentele pe care le foloseşti în mod frecvent pentru părul tău. Şi uleiul de măsline în combinaţie cu uleiul de ricin şi un gălbenuş de ou poate face minuni pentru părul tău.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *