Sănătate

Fii pregătită cu un decolteu minunat pentru zilele de primăvară

Cum acestea lasă să se vadă foarte bine decolteul, dar şi pielea gâtului, poate că ar fi bine să revigorezi aceste părţi ale corpului pentru a fi perfectă. Dacă vrei ca lookul tău să fie cu adevărat fresh, trebuie să îţi îndrepţi atenţia şi spre felul în care arată buzele. 
Vântul şi frigul din lunile de iarnă au determinat uscarea excesivă şi chiar crăparea buzelor. Pentru că buzele nu beneficiază de glande sebacee, sunt mai uscate decât restul tenului. În cazul în care ai ieșit din iarnă cu buzele extrem de crăpate, trebuie să le aplici un tratament special. Pentru a exfolia buzele poţi folosi o periuţă cu peri moi pentru masaj. Acest masaj va stimula circulaţia sângelui şi va înlătura celulele moarte de la suprafaţă. Dacă nu vrei să recurgi la acest truc, poţi sta câteva ore cu ulei de ricin pe buze, sau cu ulei de măsline, miere, smântână, sau chiar şi cu conţinutul unei capsule de vitamina E.

Pentru a te demachia foloseşte un lapte demachiant sau o soluţie micelară, loţiuni demachiante care nu necesită clătirea cu apă nici înainte, nici după folosirea lor fiind concepute special pentru curăţarea zonelor sensibile, cum ar fi ochii. 
Tratamentul la care trebuie să recurgi pentru a revigora pielea gâtului şi decolteul este destul de uşor. În primul rând, trebuie să te obişnuieşti să aloci atenţia cuvenită acestor părţi ale corpului. Sunt ale tale, deci trebuie să arate bine, mai ales că sunt zone vizibile. Deşi sunt regiuni cu piele foarte subţire şi sensibilă, fiind printre primele care ne trădează vârsta, multe femei le exclud din ritualul zilnic de frumuseţe. Ca si tenul, atât gâtul, cât şi decolteul necesită demachiere, tonifiere cu o loţiune tonică fără alcool şi aplicarea unei creme hidratante. Un rol important în îngrijirea gâtului îl reprezintă masajul. Acesta se efectuează cu ambele mâini. Acestea se aşază de o parte şi de alta a bazei gâtului, după care urcă spre bărbie. Crema folosită pentru gât şi decolteu va fi o cremă obișnuită pentru ten. Dacă vrei ca aceste zone să se bucure de hidratare, poţi să foloseşti chiar şi crema de corp puternic hidratantă.

În cazul în care pielea de pe gât şi decolteu nu arată foarte bine, nu încerca să o ,,repari’’ apelând la fondul de ten. Acest truc este destul de greu de realizat atunci când vine vorba de aceste zone. În primul rând, pentru a fi perfect întins trebuie să fie destul de fluid. Fiind zone a căror vizibilitate este oarecum redusă atunci când sunt privite în oglindă, ascunderea micilor defecte sub fondul de ten poate fi un eşec. Dacă vrei să recurgi totuşi la acest truc, trebuie să alegi foarte bine nuanţa şi să nu laşi să se vadă diferenţe între ten şi gât sau decolteu. Cele mai periculoase sunt umbrele care pot fi create foarte uşor, chiar sub bărbie, mai ales dacă nu există îndemânare. Pentru a nu face defectele şi mai vizibile, renunţă la a acoperi decolteul cu fond de ten. Rezumă-te doar la curăţare, masaj şi hidratare, iar în cel mult o lună te vei mândri cu noua înfăţişare!
 
TIMPUL (Suplimentul Femeia)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *