Actualitate

Fiica magistratei cu Porsche de 11.000 MDL, prinsă băută la volan. În 2 ore alcoolul….„a dispărut”

 Fata judecătoarei Mariana Pitic ar fi fost prinsă băută la volan. Potrivit procesului verbal întocmit atunci când tânăra de 20 de ani a fost trasă pe dreapta, aceasta avea 0,28 de mg/l – concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat. În pofida datelor pe care le-a arătat Dragerul, peste fix două ore s-a întâmplat că tot alcool a dispărut, iar medicul a ajuns la concluzia că șoferița este „trează”.

Nicoleta Pitic a fost oprită în trafic pe data de 4 ianuarie 2018 la ora 05:16 minute dimineața în timp ce conducea un Lexus LX 470. Fiind rugată să sufle în Drager, i-a fost stabilită o concentrație de alcool de aproape două ori mai mare decât norma admisă (n.r. concentraţii maxime admisibile de alcool: a) în sînge – 0,3 g/l; b) în aerul expirat – 0,15 mg/l). Tânăra nu a fost de acord cu rezultatul indicat în procesul verbal și a cerut să-i fie prelevate probe de sânge. Potrivit legii, acest lucru se face nu mai târziu de două ore de la testarea aloolscopică. Peste fix două ore – la 07:16 – medicul, fără a indica vreo cifră de referință (!), scrie în fișa analizelor medicale mențiunea „treaz”.

În baza acestei mențiuni, atât Judecătoria Chișinău, cât și magistrații de la Curtea de Apel au decis că fiica colegei lor este nevinovată. Precizăm că decizia de la Apel a fost publicată acum câteva zile.

Contactată pentru o reacție, judecătoarea Mariana Pitic ne-a spus că este în ședință și ne-a rugat să o sunăm mai târziu. Reporterii Deschide.MD vor reveni îndată ce vor avea o declarație din partea domniei sale.

La rândul său, Igor Chistruga, ofițerul de patrulare al cărui nume apare în sentință, ne-a spus – din memorie – că Nicoleta era într-o starea vizibilă de ebrietate, dar a dat dovadă de un comportament civilizat. Sursa citată ne-a mai spus că analiza la sânge a fost făcută la Dispensarul Narcologic, iar cum s-a întâmplat că medicul a scris mențiunea „treaz”, Igor Chistruga ne-a declarat că nu cunoaște și nu se poate expune.

Știrea poate fi citită integral pe deschide.md 


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *