Actualitate

Fiii comunistilor din Rscani omoara oameni si falsifica bani

Politia si procurorii nu gasesc motive sa-l aresteze pe feciorul deputatului Oleg Turea, care a omorat o tanara si a fugit…

Fiul deputatului comunist Oleg Turea, tot el prim-secretar al PCRM al raionului Rascani, a lovit vineri cu masina o eleva de la Colegiul Agroindustrial din localitate, tarand-o din urma automobilului cateva zeci de metri, dupa care a fugit de la locul accidentului. Valeria Buzu, in varsta de 18 ani, care se intorcea de la scoala cu doua note de 10 a decedat imediat, iar luni o multime de oameni au petrecut-o – in straie de mireasa – pe ultimul drum.

Fiul viceprimarului de Rascani Veaceslav Spataru, candidat pe lista PCRM, a fost arestat tot vineri, dupa ce politia a depistat ca dirija o retea de producere a bancnotelor false.

Politia a luat apa in gura, iar telefoanele de la primaria Rascani n-au raspuns pe parcursul zilei de ieri.

„Asa inmormantare nu a vazut lumea”, afirma rudele si prietenii Valeriei Buzu, care era considerata exemplul scolii, gratie aptitudinilor sale intelectuale si artistice. Totusi, nimeni n-a crezut ca primul comunist din raion, deputatul Turea, nu va veni sa sprijine familia indurerata sau sa-si ceara scuze pentru crima fiului sau. „Sa fi venit, sa se uite la mine in ochi si sa-si ceara iertare… Doar atat Oleg Turea, cat si sotia sa, Mariana, au fost colegii mei de universitate. Valerica a adunat lume de peste lume la inmormantare si tot timpul mi se ridicau ochii spre usa – ii asteptam. Credeam apoi ca vor veni noaptea, ca sa nu fie vazuti, dar ei nici macar nu m-au sunat”, ne-a spus plangand Angela Buzu, mama Valeriei. Femeia nu crede ca faptasul, Alexandru Turea, va fi pedepsit, fiindca testul de alcoolemie arata ca acesta era treaz, pe cand martorii sustin ca l-au vazut consumand alcool in acea zi.

Desi Alexandru a fugit de la locul accidentului, politia se abtine sa explice de ce acesta se afla astazi la libertate. „Nu comentez nimic” – a raspuns comisarul de Rascani, Valeriu Cojocaru, la toate intrebarile noastre. La randul sau, Victor Badrajan, adjunctul sefului Sectiei urmarire penala, a confirmat ca Alexandru se afla la libertate, dar a refuzat sa dea explicatii. Ala Meleca, sefa Serviciului de presa al MAI, ne-a sugerat sa ne adresam judecatoriei, deoarece mandatele de arest nu sunt eliberate de politie. Adriana Garbuz, presedintele Judecatoriei Rascani, afirma ca procurorii nu au solicitat arestarea infractorului. Iar procurorul raionului, Ion Blandu, facand abstractie de faptul ca infractorul nu a oprit masina in momentul coliziunii, nu a chemat Salvarea si a fugit de la locul faptei, sustine ca n-a avut motive sa ceara arestarea, fiindca „persoana are loc de trai si nu-i fugar”.

Totodata, rudele Valeriei si unii consilieri raionali afirma ca familia Turea a fugit din Rascani. Marta Chetraru, specialist la Directia asistenta sociala a primariei Rascani, ne-a spus ca Mariana Turea, sefa directiei si mama infractorului, „a plecat, cam de astazi (ieri – n.r.), in concediu din cont propriu”. Iar presedintele raionului Rascani, Vladimir Tabarta, cunoscut ca cel mai bun prieten al lui Voronin din acest raion, ne-a spus ca in ultimele zile Oleg Turea nu raspunde la niciun telefon.

Tot vineri, politia a depistat in sase locuinte din Chisinau aparataj de producere a bancnotelor false. Capul retelei, din care faceau parte patru tineri, este fiul viceprimarului de Rascani, Veaceslav Spataru, candidat pe locul 87 in lista electorala a PCRM. Din pacate, n-am putut sa-l gasim nici pe Spataru, caci toate telefoanele primariei Rascani au fost ieri inchise. Aflandu-se in ultima saptamana preelectorala, o fi fiind cu totii la intalniri cu alegatorii…

 

 

 

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *