Actualitate

Filat a PRIMIT înca 30 de zile de arest. Acesta depus o plângere penală împotriva lui Shor pe care îl acuză de minciuni

Igor Popa, apărătorul fostului premier, a declarat că legal și corect este ca avocații să nu comenteze această decizie a instanței de judecată. El a mai menționat că Vlad Filat a depus o plângere penală împotriva primarului de Orhei, Ilan Shor, unde a menționat că acesta a depus mărturii false la adresa persoanei sale. În dovedirea acestor afirmații au fost depuse și acte care demonstrează acest lucru. „Dacă la Curtea de Apel se va menține arestul preventiv, vom merge la CEDO. Documentele publicate în presă au încălcat principiul nevinovăției. Publicarea datelor de urmarire penală este o încălcare gravă. Noi sperăm că organele de drept se vor auto-sezia și vor stabili cine se face vinovat de publicare acestor mijloace de probă”, a mai adăugat Popa.

Potrivit apărătorului, Vlat Filat a depus o cerere ca procesul să aibă loc în lipsa sa

Avocatul susține că fostul premier a fost consultat de un medic și a pretins că suferă de tensiune arterială ridicată.

Amintim că ieri sedința fost amânată la cererea avocaților lui Filat, care au invocat că nu au avut timp să se pregătească din cauza cantității mari de documente din dosar. Astăzi în fața judecătoriei s-au strâns două grupuri de oameni. Unii scandau lozinci în susținerea lui Filat, alții cereau ca acesta să fie pedepsit.

Parlamentul a votat joi pentru ridicarea imunității lui Vlad Filat. În favoarea acestei opțiuni s-au expus 79 de deputați. La scurt timp liderul PLDM a fost escortat la sediul CNA, unde a fost reținut pentru 72 de ore. În aceeași seară, la sediul PLDM și la domiciliul lui Vlad Filat au avut loc percheziții. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *