Actualitate

Filat este acuzat de Sturza că ar concesionat Aeroportul la cererea lui Putin pentru că îşi dorea o relaţie cu idolul său

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ion Sturza a scris că decizia de concesionare a Aeroportului este un act de trădare națională și pentru faptul că este un obiectiv ce ține de securitatea națională. Asta pentru că Aeroportul este singurul obiect cu destinație dublă, militară și civilă care contează în R. Moldova.

„Decizia de a concesiona Aeroportul a fost luată de premierul de atunci Filat, la insistența personală a lui Putin. Filat își dorea mult o relație neformală cu idolul său. Personal l-am preîntâmpinat să nu înghită nada KGB-istă. Nu m-a ascultat. Dar pe cine asculta?!”, afirmă Ion Sturza.

„Rușii au băgat la „înaintare” KGB-iști gen Constantin Basiuk, Filat – pe confidentul său Shor, mai nou „regizor” porno. În Parlament operațiunea a fost susținută propagandistic de ortacii fideli din PLDM (unii astăzi nu au „mâncat usturoi”). A se vedea numeroasele declarații de atunci, de-a dreptul jenante și penibile. La nivel de guvern „proiectul” a fost promovat de miniștrii PD. Filat nu era încrezut în miniștrii săi. În ajutor i-au venit liderii PD care au înțeles perfect (la fel ca în cazul BEM), ce cursă fenomenală îi întind lui Filat, inamicul lor numărul unu! Dar și ce bani vor face din aceasta!”, scrie fostul premier.

Potrivit lui Sturza, așa-numita comisie de tender, la fel ca și condițiile concesionării, au fost o farsă, iar tandemul UK Komars-Shor a fost selectat de Filat și de rușii de la Kremlin. Atenție, stimați membri ai „comisiei”, avertizează Sturza, sunteți pasibili de ani buni de pușcărie pentru fals, abuz și trădare națională!

Ion Sturza dezvăluie că Guvernul Leancă în una dintre primele ședințe a validat deciziile luate încă de Guvernul Filat în ultima ședință, decizia nefiind votată de miniștrii PLR și de Maia Sandu.

„În august 2013, personal am rugat conducerea țării să nu facă târgurile de la BEM și Aeroportul Chișinău. Dar… am ajuns unde am ajuns”, menționează Sturza, care afirmă că „finanțarea” investițiilor se face din aceeași sursă cu „floricelele” de la Orhei, din banii furați de la cele trei bănci.

Sursa: puterea.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *