Ultima oră

FILAT începe negocierile cu DODON pentru formarea unei noi coaliţii?

Aceeaşi sursă informează că împreună cu Dodon, vor mai pleca şi alţi membri din Partidul Comuniştilor.

Amintim că miercuri, 6 iulie, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a avut o întrevedere cu Vladimir Voronin şi alţi membri PCRM. Potrivit informaţiilor oferite sub protecţia anonimatului de persoane din anturajul Guvernului, oficialul european a rămas uimit de discursul agresiv al reprezentanţilor PCRM împotriva politicilor Uniunii Europene şi ar fi sfătuit liderii Alianţei pentru Integrare Europeană să excludă orice coaliţie cu acest partid.

Precizăm că în ultima perioadă au apărut tot mai multe informaţii care confirmă relaţiile tensionate între grupurile concurente din interiorul PCRM.

În presa au fost publicate mai multe articole despre faptul că Dodon ar reprezenta curentul progresist. La ultima dezbatere televizată pentru alegrile municipale Dodon a spus că dacă ar ajunge primar s-ar înţelege şi ar conlucra eficient cu PREMIERUL

Mai reamintim că în trecut, liderul PLDM, Vlad Filat a declarat de mai multe ori că exclude orice colaborare cu PCRM, dar a avut doar cuvinte de laudă la adresa controversatului candidat comunist.

"Igor Dodon a reușit să se prezinte mai puțin comunist, de asta a și reușit să ajungă sus. A înregistrat cel mai bun rezultat pe care l-a avut până în prezent Partidul Comuniștilor. Sunt sigur că Dodon a dorit să ajungă la cârma PCRM, să reformeze partidul și să revină la putere" a declarat pe 20 iunie, Vlad Filat în cadrul unei emisiuni televizate.

Nu ştim încă cât adevăr şi câtă fabulaţie există în aceste zvonuri, dar este o certitudine faptul că nu se putea ajunge la situaţia creată în jurul mandatului lui Dorin Chirtoacă fără ca Dodon să aibă susţinere unor influente cercuri guvernamentale. Amintim că astăzi, Curtea de Apel de la Bălţi va lua o decizie privind anularea mandatului de primar al lui Dorin Chirtoacă, recurs înaintat de PCRM.

Sursa: Departamentul Politică Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *