Politică

Filat va mai sta 30 de zile în arest

(UPDATE 14.40) Magistrații de la Judecătoria Buiucani, au acceptat cererea procurorilor de a prelungi cu 30 de zile arestul prelungit al lui Vlad Filat. Potrivit lui Igor Popa, avocatul fostului premier, demersul procurorilor nu are elemente noi, iar decizia este una abuzivă, iar Filat este ținut în detenție fără motive temeinice.

Popa a menționat că a cerut a ședința de judecată de azi să fie publică, mai ales că delegația APCE a atenționat actorii politici și cei care fac justiția, despre faptul că procesul de judecată în dosarului Filat, trebuie să fie unul public. 

Reamintim că, co-raportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Valentina Leskaj și Ögmundur Jonásson au efectuat o vizită de documentare în Republica Moldova. Raportorii menţionează că procesul de judecată în dosarul fostului premier Vlad Filat este unul de interes public, prin urmare şedinţele ar trebui să se desfăşoare cu uşile deschise, nu aşa cum au loc în prezent.

Dosarul lui Vlad Filat a fost trimis în judecată la 23 decembrie 2015. Suma estimată pe capetele de acuzare expediate în instanţă este de 800 de milioane de lei. Vlad Filat a fost reţinut în luna octombrie, fiind învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare înaintate, fostul premier riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *