Actualitate

Filip: Am votat pentru un primar care să muncească şi să nu folosească alegerile locale drept trambulină pentru cele din toamnă

"În calitate de locuitor mă îngrijorează ce se va întâmpla cu Capitala în continuare. Am votat pentru un primar care să vină să muncească şi să nu folosească alegerile locale drept trambulină pentru cele din toamnă. Cetăţenii s-au săturat de declaraţii populiste şi politice din cadrul primăriei de către cei care vor să folosească primăria în calitate de tribună pentru astfel de decalarţii. Nu avem nevoie de un primar guraliv, ci de unul care să rezolve problemele locuitorilor Capitalei. Cu toţii vrem să trăim într-o Capitală curată, unde locuitorii beneficiază de servicii calitative cu o infrastructură dezvoltată şi mai puţin contează bătăliile pe dimensiunea politică", a menţionat Pavel Filip.

PUBLIKA.MD aminteşte că peste 630 de mii de locuitori din municipiul Chişinău sunt aşteptaţi la urne să-şi aleagă primarul. Pentru asta au fost tipărite cam tot atâtea buletine care măsoară 32 de centimetri. Cetăţenii îşi pot exercita dreptul la vot până la ora 21.00.

11 candidaţi râvnesc fotoliul de primar al Capitalei, care a rămas liber din februarie, după demisia lui Dorin Chirtoacă. Majoritatea dintre ei, mai exact 10, sunt membri ai partidelor politice. Doar un pretendent candidează independent.

Pentru ca alegerile să fie considerate valabile, la urne trebuie să iasă cel puţin 25 la sută din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Dacă niciunul din cei 11 candidaţi nu va acumula cel puţin jumătate din voturile alegătorilor, peste două săptămâni, în 3 iunie, va avea loc al doilea tur.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *