Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 12:07
Abonamente

 
 

Actualitate 5 Iulie 2018, ora 12:45

Filip: Mai mult decât aspectul financiar, sunt importante atitudinea și relația cu FMI

Marime Font

Premierul Pavel Filip susține că, mai mult decât aspectul financiar, sunt importante atitudinea și relația Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internațional. În cadrul unei întrevederi cu directorul executiv FMI, Anthony De Lannoy, premierului a menționat că datorită programului cu FMI s-a reușit relansarea relațiilor cu partenerii externi și implementarea unei agende largi de reforme, transmite IPN.

„Datorită eforturilor depuse, Republica Moldova este pe calea de a construi un sistem bancar sănătos, cu investitori europeni precum Banca Transilvania și consorțiul cu participarea Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare”, a accentuat Pavel Filip. Premierul a mai spus că au fost făcute reforme importante în domeniul social, al justiției, al mediului de afaceri și în administrația publică. Deși încă nu în toate domeniile au fost atinse rezultatele dorite, există toată determinarea pentru a duce la bun sfârșit schimbările începute.

Pavel Filip a accentuat că Republica Moldova acordă o atenție prioritară programului cu FMI și se va concentra în continuare pe realizarea acestuia. „Avem dorință și capacitățile necesare pentru a implementa agenda de reforme. Am demonstrat acest lucru prin creșterea economică înregistrată, prin crearea de noi locuri de muncă și lansarea unor programe sociale, cum ar fi „Prima casă 1”, „Prima Casă 2”, tichetele de masă sau „Drumuri bune pentru Moldova”, a subliniat Pavel Filip.„Discuțiile cu autoritățile de la Chișinău sunt ușoare, pentru că au fost făcute multe eforturi pentru implementarea programului cu Fondul Monetar Internațional”, a declarat directorul executiv al FMI, Anthony De Lannoy, citat într-un comunicat de presă remis de Guvern. Anthony De Lannoy a mulțumit autorităților Republicii Moldova pentru buna colaborare, încurajându-le să continue reformele. Oficialul a mai menționat că FMI este o organizație economică și nu politică și apreciază țara noastră după rezultatele înregistrate.

Sursa: ipn.md
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md