Actualitate

Filip: Prin valorizarea pensiilor ne-am dorit să corectăm o nedreptate care li s-a făcut celor care s-au pensionat după 1999

”După evaluare, în principiu, pensia a revenit la locul ei, adică ceea ce am contribuit, aceea primesc. Eu sunt mulţumit”, spune Nistor Andrieș din Ialoveni, care a lucrat o viață în sectorul industrial. Acum pensia i-a crescut de la 5500 lei la 7200. Exact asta ne-am dorit, să corectăm o nedreptate, care li s-a făcut celor care s-au pensionat după 1999. Ludmila Rusnac din Chișinău primește cu aproape 50% mai mult în urma reformei pensiilor și spune că niciodată nu a primit salariu în plic. Și în continuare ne vom asigura că cei care muncesc și plătesc contribuții la asigurări sociale sunt răsplătiți cu o pensie decentă”, a scris Pavel Filip pe Facebook.

Publika TV a realizat un reportaj în care arată că vârstnicii pensionați în perioada 2012 – 2013 primesc mai mulţi bani, începând din aprilie. Datorită valorizării, au crescut alocaţiile pentru limita de vârstă a aproape 50.000 de persoane. De asemenea, începând cu data de 1 octombrie vor fi valorizate şi alocaţiile pentru limita de vârstă a persoanelor care au ieşit la pensie în perioada 2014 – 31 martie 2017.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *