Ultima oră

Filip: Vom avea un acord cu FMI anul acesta

„Parcursul cu FMI este unul foarte constructiv. Știm cu certitudine ce avem de făcut. Știm cu certitudine unde vom ajunge și când vom ajunge de aceea vreau să vă asigur că noi anul acesta o să avem un acord semnat cu FMI. Practic astăzi, din acele condiții care au fost impuse de FMI, nu de data aceasta dar încă de data precedentă când au fost la Chișinău, ele au fost realizate. Avem toată certitudinea că vom avea o înțelegere cu FMI, după care vom avea și un acord semnat”, a declarat Pavel Filip.

El a menționat importanța unui dialog constructiv cu FMI și pentru relansarea dialogului cu alți donatori. ”Noi nu ne dorim un acord cu FMI doar pentru a debursa niște bani de la fond. Un acord cu FMI ar însemna și o încredere din partea altor parteneri de dezvoltare. Asta contează foarte mult și trebuie să fie clar pentru toată lumea”, a menționat premierul Filip.

El a precizat că a primit asigurări în acest sens și din partea oficialilor europeni. ”Înainte de a avea semnat un acord cu FMI, dar doar din momentul când vom avea o înțelegere cu FMI, vom avea deblocați banii prevăzuți de către proiectele europene acolo unde au fost îndeplinite deja toate condițiile și a fost misiunea de evaluare la Chișinău și după care vom putea înainta și pe celelalte programe. Imediat după ce vom avea un acord cu FMI deja putem aplica și pentru asistență macro-financiară, un lucru care l-am discutat și cu comisarul Valdis Dombrovskis la Bruxelles. Este o acțiune absolut reală în timp și eu mizez mult și pe această asistență inclusiv”, a declarat Pavel Filip.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *