Actualitate

FILIPINE/ Un mort şi 160 de răniţi în incidente legate de focurile de artificii

O femeie şi-a pierdut viaţa după ce a rămas blocată în baia casei sale în flăcări, într-un incendiu declanşat într-o zonă rezidenţială şi comercială din Pasig City.

Autorităţile anchetează cauzele incendiilor şi dacă acestea sunt legate de folosirea artificiilor.

Departamentul pentru Sănătate a înregistrat cel puţin 164 de accidente din cauza folosirii petardelor şi artificiilor în perioada 21 decembrie – 1 ianuarie, conform ministrului filipinez al sănătăţii, Francisco Duque.

Numărul persoanelor rănite a scăzut în acest an cu 35% faţă de cele 251 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă din 2018.

"Ideal ar fi să nu mai avem persoane rănite din cauza petardelor şi artificiilor", a comentat Duque într-o conferinţă de presă. "Chiar dacă scăderea numărului de cazuri este substanţială, tot nu este suficient", a adăugat oficialul.

La rândul ei, poliţia a anunţat că a arestat 21 de persoane sub acuzaţia că au tras cu arma în perioada 16 decembrie – 1 ianuarie. În astfel de incidente au fost rănite 7 persoane.

În mod tradiţional, filipinezii lansează artificii şi chiar trag cu armele în aer în perioada sărbătorilor de iarnă considerând că zgomotul puternic alungă spiritele rele şi ghinionul.

În anii precedenţi numărul răniţilor în incidente legate de folosirea armelor de foc a fost de ordinul sutelor, gloanţele rătăcite provocând şi câteva decese. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *