Politică

Filme de groaza in stilul Voronin: 119 grupari criminale vor sa puna mna pe Moldova

„Pentru prima data oponentii nostri politici au inceput sa vorbeasca despre Moldova, despre statalitatea Moldovei, de suveranitatea si independenta tarii noastre”, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa desfasurata la Palatul Republicii, presedintele PCRM Vladimir Voronin. Potrivit liderului comunistilor, actuala campanie este mai domoala si se desfasoara in limitele normalului.

Parca picat din alta lume, Voronin a mai spus ca e pentru prima data cand partidele politice incearca sa atraga de partea lor si minoritatile nationale. Ca sa nu-l ia gura pe dinainte, probabil, el s-a eschivat de la intrebarile incomode, dar n-a renuntat la atitudinea batjocoritoare fata de presa independenta. „Nu exista niciun exemplu, nicio proba despre implicarea politistilor in campania electorala. Acestea sunt aberatii electorale, minciuni pe care tot voi le creati si difuzati ca sa nu ramaneti fara de paine”, i-a raspuns el unei jurnaliste de la Radio „Vocea Basarabiei”. Un raspuns similar a primit si reporterul de la „Moldavskie Vedomosti”. „Poate asa doriti dvs. sa se intample. Voua va trebuie mici scandaluri pentru ca ziarul vostru inutil sa traiasca si de asta le provocati”, a spus prim-secretarul comunistilor.

Intrebat cu ce elicopter se deplaseaza la intalnirile electorale, Voronin a baiguit sub nas ca partidul nu are elicopter. „Nu uitati ca sunt presedintele in exercitiu cand ma intrebati asemenea lucruri”, i-a luat el la rost pe jurnalisti. Chiar daca PCRM afirma ca inchirierea salii mici din Palatul Republicii a fost achitata din fondul electoral, reprezentantii formatiunii au refuzat sa precizeze cat anume au platit.

„Cu actuala conducere a Romaniei e imposibil sa discutam ceva, e imposibil ca ei sa inteleaga situatia la nivel normal si contemporan, dar nu la nivelul anilor ’30. De aceea, noi mizam foarte mult pe sustinerea UE”, a mai declarat liderul comunist. Intrebat daca mai exista dovezi suplimentare ca Romania ar fi organizat protestele de la 7 aprilie, Voronin a raspuns in zeflemea: „Si, dvs. nu ati vazut filmul?”.

Prim-secretarul comunistilor s-a adresat principalilor contracandidati – Ghimpu, Lupu, Urecheanu, Filat (in aceasta ordine) – cu cateva „principii asupra carora sa mediteze in campanie” si care, potrivit lui, ar duce la consolidarea societatii. „Suntem convinsi ca anume partidului nostru ii va reveni initiativa in dialogul privind un eventual nou consens parlamentar, indiferent cate mandate vom obtine. Ne adresam acestor partide, chiar daca ele refuza o colaborare cu comunistii”, a citit alene de pe foaie Voronin. „Pe RM o paste un pericol iminent. 119 grupuri si organizatii internationale, care se ocupa de crime si contrabanda cu arme si droguri, vor sa puna mana pe Moldova”, a spus in final ex-presedintele RM, adaugand ca aceste grupari abia asteapta ca PCRM sa plece de la guvernare.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *