Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente
 
 
 

Film 6 Aprilie 2016, ora 11:35

Filmele lui Dorian Boguță au umplut sala cinematografului Odeon

Marime Font

Actorul și regizorul Dorian Boguță și-a prezentat patru scurtmetraje în cea de-a cincea seară a lunii aprilie la cinematograful Odeon.  

Cele patru scurtmetraje reflectă problemele cu care se confruntă omul zi de zi. Sunt niște aspecte ale societății cum ar fi: credința oamenilor în puterile supranaturale, ghinionul în dragoste, singurătate, relația părinți-copii și homosexualitatea.

Despre „Kazimir”, regizorul spune că a fost mai mult o comandă: „M-au sunat de la Festivalul Anonim și m-au întrebat dacă nu vreau să scriu un scenariu cu locul de acțiune în Deltă. M-a intrigat și am decis să filmăm. Și pentru film am mizat pe mister, unde am ajuns să fac un horror, căci în România nu se face horror și acesta oarecum este primul din România”, zice Dorian Boguță.Pentru scurtmetrajul „Vera”, regizorul a cheltuit 27 mii euro, „De azi înainte”- 44 mii euro, „Kizimir”- 60 mii euro, iar „Sfârșit” a costat opt mii euro. Tot el zice că l-a costat ieftin pentru că cei care l-au ajutat, au fost prietenii, unii au făcut-o pe gratis, iar alții la jumătate de preț. „E important pentru mine, prietenii m-au ajutat și am reușit să fac filme care mă macină pe mine. De exemplu, ultimul film „Sfârșit” este despre ce se întâmplă cu un om atunci cînd realizează că orgoliul, egoismul, autoritatea sa îl depășește și ajunge să facă niște tîmpenii”, mărturisește tînărul regizor.

„Eram curioasă să văd ce fac basarabenii noștri și mă bucur foarte mult că ceea ce fac peste hotare vin acasă și ne prezintă nouă. Îndeosebi eram curioasă că Dorian a făcut școala de actorie în Georgia și nu a făcut-o la noi sau în România. Mi-a plăcut foarte mult ideea filmului „Vera” pentru că personajul principal, un bărbat tânăr se întreba „de ce oare să le iubim pe ele, femeile?” De fapt ne întrebăm și noi de ce să iubim bărbații, pentru că apare o dezamăgire, apoi încă una și tot așa. Desigur, personajul le avea pe ale lui, mici așa cum sunt și noi le avem pe ale noastre, reale și dureroase. De asemenea mi-a plăcut și „De azi înainte” pentru că reflectă ideea relației dintre părinte-copil atunci când se vorbește mai puțin despre sexualitate” zice spectatoarea Irina Dudnic.

Dorian Boguță a absolvit Universitatea de Teatru și Film „Shota Rustaveli” din Georgia și a început cariera de actor la Teatrul Național Chișinău. În 2009 și-a făcut debutul în regie, cu scurt-metrajul „10”, ca apoi să apară „De azi înainte”, „Kazimir” și altele. Anul acesta, regizorul își propune să debuteze cu un lungmetraj.

Georgeta Carasiucenco, stagiară

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md