Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 10:22
Abonamente

Film 1 Iunie 2017, ora 09:27

Filmul "Sieranevada" a deschis Festivalul Filmelor Românești

Marime Font

Filmul "Sieranevada", regia Cristi Puiu, a deschis, miercuri seară, cea de-a doua ediție a Festivalului Filmelor Românești, care se va desfășura în perioada 31 mai - 6 iunie pe terasa mall-ului Promenada. 

Pelicula a fost proiectată în prezența regizorului Cristi Puiu și a unui public numeros.

"Vă mulțumesc foarte mult pentru prezență, că v-ați făcut timp și ați ajuns la acest film lung de trei ore. (...) Am lucrat zilele acestea, cam de vreo două luni de zile, la un obiect — blu-ray, care este un obiect, adică este filmul însoțit de o carte care conține un interviu, câteva fotografii care vor fi prezentate la Cluj, vernisajul va avea loc pe 8 iunie. Ne-am străduit foarte mult să facem un obiect care să nu arate ca celelalte DVD, blu-ray-uri cu care sunteți obișnuiți. Am încercat să fentăm cumva toată povestea cu filmele descărcate de pe internet și să scoatem pe piață un obiect singular. Nu știu dacă am reușit, dar noi suntem mulțumiți de ce a ieșit", a spus Cristi Puiu în deschiderea evenimentului."Sieranevada" a fost difuzat pe un ecran de mari dimensiuni, cu ajutorul unui proiector unic în România, creat special pentru proiecții în aer liber, cu o capacitate de 35.000 lumeni.

"Festivalul Filmelor Românești a fost organizat de Casa de Producție Mandragora. Acest festival înseamnă un efort de a suscita filmul românesc și pentru că cei care se ocupă aici la Promenada de organizare au fost generoși și ne-au primit, am zis că ar fi foarte bine dacă lucrurile acestea s-ar repeta an de an. Și dacă noi suntem primii care pășim aici pe acoperișul mall-ului, poate o să mai vină și alții. Filmele care vor fi prezentate zilele acestea aici sunt produse de Casa de Producție Mandragora. Poate că la anul o să prezinte Mungiu, Porumboiu, Tudor Giurgiu, Mitulescu, case de producție care au apărut după 2000 și care au succes", a declarat regizorul pentru AGERPRES.

Seria producțiilor care vor fi prezentate pe terasa Promenada va continua cu "Morgen", regia Marian Crișan — 2 iunie, "Rocker", regia Marian Crișan — 4 iunie, "Orizont", regia Marian Crișan — 5 iunie, și "Acasă la tata", regia Andrei Cohn — 6 iunie.

Intrarea la acest eveniment este liberă iar vizionarea filmelor rulate în cadrul festivalului se poate face și din cafenelele de pe terasă în baza unei rezervări.

Agenția Națională de Presă AGERPRES este partener media principal al evenimentului.

sursa: agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md