Cultură

Final de săptămână avangardist la Bacău

Și de această dată, evenimentele din cadrul Festivalului – dezbateri literare, saloane de carte, vizite la obiectivele cultural-turistice din municipiul Bacău, colocvii, spectacole de muzică și festivități de premiere – vor reuni în Bacău zeci de oameni de cultură din țară și Republica Moldova, elevi, profesori, jurnaliști, autorități și simpli cetățeni pasionați de promovarea valorilor autohtone.

Festivalul debutează propiu-zis vineri, 27 septembrie, la ora 11.00 cu “Itinerariile «Avangardei» prin colegiile băcăuane” și Colocviul “Rolul scriitorului în formarea spiritualității de mâine”, pentru ca de la ora 17.00, în aceeași zi, să aibă loc, la Centrul de Cultură “George Apsotu”, deschiderea Salonului Cărții “Avangarda XXII”, eveniment de lansare și prezentare a aparițiilor editoriale din acest an din care nu vor lipsi nici recitalurile de muzică folk și clasică.

Sâmbătă, Festivalul continuă, între orele 9.30 – 12.00 prin vizite la Casa Memorială “Nicu Enea”, “Casa Memorială George Bacovia” și Muzeul de Artă Ceramică “Anton Ciobanu”, popasuri totodată pentru lecturi publice din creația personală a scriitorilor invitați. De la ora 12.00 până la ora 13.30, tot sâmbătă, la Biserica Precista din Bacău este programat Colocviul “Rolul creației literare în creștinism”, activitate continuată de un moment de muzică liturgică, pentru ca de la ora 16.00 la ora 18.00, la Sala “Ateneu” să se marcheze finalul manifestării prin festivitatea de decernare a Premiilor Anuale ale Fundației “Georgeta și Mircea Cancicov” pentru Literatură și Arte și decernarea Premiilor Festivalului “Avangarda XXII”, a XII-a ediție. Va urma un spectacol de muzică și poezie susținut de scriitori băcăuani și invitați, soliștii Anton Achiței, Maria Tătaru, Florin Țuțuianu și Claudia Vasilache, Ansamblul Folcloric “Plaiuri Băcăuane” și Ansamblul Folcloric “Privighetorile Zeletinului”.

Parteneri ai organizatorului sunt, în acest an, Consiliul Județean Bacău, Direcția Județeană pentru Cultură, Protopopiatul Bacău, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu”, Centrul de Cultură “George Apostu”, Muzeul de Artă Ceramică “Anton Ciobanu”, Filarmonica “Mihail Jora” Bacău, Inspectoratul Școlar Județean Bacău și colegiile băcăuane “Ferdinand I”, “Ștefan cel Mare”, “Anghel Saligny”, “Henri Coandă”, “N. V. Karpen” și “Vasile Alecsandri”.

Mădălina Rotaru pentru  ziaruldebacau.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *