Moldova

Final de stagiune pentru rugbiştii moldoveni

Sâmbăta viitoare, pe stadionul din Sochaczew (Polonia), jucătorii noştri vor fi găzduiţi de către selecţionata reprezentativă a Poloniei, iar două săptămâni mai târziu, adversară a R. Moldova va fi puternica selecţionată a Ucrainei, meciul dintre cele două combatante urmând să se dispute în Moldova.

Partidele cu Polonia şi Ucraina sunt abordate cu multă responsabilitate de către oficialii Federaţiei Moldoveneşti de rugbi, dar şi de jucătorii care au răspuns convocării, or, ultimul loc în clasament, pe care actualmente îl ocupă echipa „tricolorilor”, îi condamnă la retrogradare în cazul unui insucces.

Deşi părea incertă participarea mai multor stranieri la aceste două dispute ale lunii aprilie, totuşi, elita rugbiului autohton s-a prezentat la cantonament, astfel că pe terenul din Sochaczew vor evolua „ruşii” Alexei Cotruţă, Andrei Romanov, fraţii Vadim şi Maxim Cobâlaş (toţi de la VVA-Podmoskovie Monino), care de miercuri sunt deja la Chişinău. Până la finele săptămânii, în cantonamentul echipei vor sosi, practic, toţi componenţii lotului, inclusiv stranierii de la Spartak Moscova şi Enisei Krasnoiarsk (Rusia), de la Farul Constanţa (România) şi alţii. Pentru partida cu Polonia au fost convocaţi 25 de jucători (lista completă pe www.timpul.md).

„Este deosebit de important meciul de la Sochaczew, a opinat pentru TIMPUL preşedintele forului naţional de profil, Vasile Revencu. Ne deplasăm cu un lot foarte puternic în Polonia şi trebuie să demonstrăm că nu este meritat acest ultim loc în clasament pe care-l ocupăm în acest moment. Atât meciul din Polonia, cât şi partida ulterioară cu Ucraina sunt vitale pentru evitarea retrogradării din Divizia 2A”.
Alexei Cotruţă, unul din cei patru moldoveni de la VVA-Podmoskovie, a declarat că „fiind primul meci al sezonului ne va fi puţin mai greu, deoarece o perioadă mai lungă de timp nu am avut meciuri cu selecţionata, dar avem o echipă experimentată şi trebuie să învingem”. Pregătit plenar către acest meci se consideră şi Dumitru Arhip, care joacă în prezent la Enisei Krasnoiarsk. „Avem un lot foarte bun, în zece zile de pregătire, câte avem la dispoziţie, vom crea o formă excelentă de joc şi, luând în considerare experienţa pe care o are echipa noastră, noi trebuie să învingem la Sochaczew”, a opinat jucătorul.

Federaţia Moldovenească de Rugbi şi Consiliul raional Anenii Noi au convenit ca meciul dintre echipele naţionale de rugbi-15 ale R. Moldova şi Ucrainei, care urmează după disputa din Polonia, să se joace pe stadionul central din Anenii Noi.
Actualmente, clasamentul Diviziei 2A este condus de către selecţionata Ucrainei, care are la activ 16 puncte (cinci victorii şi o înfrângere), urmată în top de formaţiile Poloniei (12) şi Belgiei (11 puncte).

Deoarece ucrainenii vor veni în R. Moldova în calitate de învingători ai diviziei, pe stadionul din Anenii Noi va fi prezent şi Michel Arpaillange, manager al Asociaţiei Europene de Rugbi (FIRA-AER), care le va înmâna trofeul de învingător.

Lista jucătorilor convocaţi pentru partidele cu Polonia şi Ucraina: Dumitru Vasilachi (31 de ani), Dumitru Arhip (22), Andrei Romanov (25), Maxim Gargalâc (21), Veaceslav Titica (27), Ştefan Leca (22), Sergiu Castraveţ (22), Alexandru Breazu (18), Nicolae Chirilă (29), Nicolae Caburgan (25), Adrian Baltag (23), Alexei Cotruţă (30), Gheorghe Voloşciuc (25), Ion Buşilă (24), Alexandru Găgăuz (23), Alexandru Bulgac (22), Victor Arhip (20), Oleg Prepeliţă (26), Vadim Cobâlaş (26), Maxim Cobâlaş (23), Veaceslav Lozinschi (21), Ghenadie Evteev (19), Eduard Toderică (21), Vitalie Baleca (26) – jucători, Alexandru Şişcan (30) – antrenor-jucător

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *