Actualitate

Financial Times: Reuniunea separatiştilor din toate colţurile lumii, la Moscova. Regiunea transnistreană, printre „vedete”

Potrivi Financial Times, evenimentul a fost finanţat „subteran” de către guvernul rus, tema discuţiilor gravitând în jurul luptei împotriva „ordinii globale a Vestului”.

Secesioniştii din regiunea transnistreană au ţinut avangarda listei de participanţi.

Conferinţa, aflată la a doua ediţie, a fost organizată de Mişcarea Anti-Globalistă, un grup naţionalist obscur la Hotelul moscovit Ritz-Carlton, o pepinieră de cinci stele pentru şefi de state şi staruri hollywoodiene.

Diversiunile propagandiste anti-americane au fost din abundenţă. Alexander Ionov, liderul Mişcării Anti-Globaliste, un „rotofei de 26 de ani”, a declarat că multe dintre grupările separatiste interne din Rusia, care variază de la activiştii tătari indigeni din Crimeea şi până la „guvernul-cecen-din-exil” şi mişcările împotriva „domniei Moscovei” în nordul Rusiei şi Siberia, sunt creaţii ale Statelor Unite. „Sunt atât de artificiale şi de marginale, încât nu pot fi luate în serios”, a comentat Ionov.

Conform FT, nu au existat însă delegaţi oficiali din partea separatiştilor din estul Ucrainei.

O altă temă clamată sovietic în rândul auditoriului a fost BREXIT-ul, despre care mulţi dintre cei care au luat cuvântul pe scenă au spus că ieşirea Marii Britanii din UE va marca începutul unei „tendinţe globale”.

„Oamenii din Marea Britanie au votat pentru a-şi reinstaura suveranitatea lor”, a spus texanul Nate Smith, liderul unei mişcări separatiste care urmăreşte ruperea statului Texas din corpul unitar al SUA.

Nici irlandezii din grupul revizionist Sinn Fein sau reprezentanţi din republica nerecunoscută Somaliland (de pe teritoriul Somaliei) nu au lipsit de la întâlnirea de „stup” a separatiştilor. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *