Actualitate

Fiscul, arma de lupta impotriva oponentilor

Partidul Comunistilor acuza AMN, PL, PLDM si PD ca „utilizeaza surse financiare nedeclarate”. Ieri, reprezentantul PCRM la CEC, Sergiu Sarbu, a depus o contestatie in care mentioneaza ca partidele vizate „utilizeaza surse financiare nedeclarate”. In acest demers, PCRM solicita ca Inspectoratul Fiscal si Curtea de Conturi sa faca controale riguroase si, in cazul in care se vor adeveri aceste fapte, va cere excluderea candidatilor vizati din cursa electorala.

Sarbu a spus ca a studiat toate rapoartele financiare prezentate la data de 3 martie la CEC si „a constatat nereguli”. Potrivit lui, multe dintre materialele aparute in ziarele TIMPUL, „Jurnal de Chisinau”, „Observatorul de Nord” s.a., chiar daca au aparut cu mentiunea „achitat din fondul electoral al candidatului”, nu au fost incluse in rapoarte. Vom mentiona ca lista PCRM contine cel putin trei angajati ai Fiscului.

Andrei Volentir, reprezentantul PD la CEC, sustine ca PCRM s-a cam grabit, pentru ca ceea ce invoca ei se refera la o alta perioada decat cea mentionata in primele rapoarte, aceste contracte urmand sa apara in cel de-al doilea raport financiar. „Daca au nevoie de documente suplimentare, sa le ceara, le vom dovedi ca totul este in ordine. Noi prea asumat ne-am angajat in aceasta campanie electorala, ca acum ei sa vrea sa ne excluda”, a declarat Vlad Filat, liderul PLDM. Potrivit lui Filat, sesizarea comunistilor este o incercare de a schimba accentele. „Si noi o sa facem o sesizare la CEC, in care vom cere sa se faca un calcul la sange a sumelor folosite de comunisti, incluzand aici si cheltuielile televiziunii publice si toate resursele administrative. Sa vedem daca rezultatele vor fi aceleasi cu sumele declarate”, a mai spus Filat.

Fiind constiente de faptul ca toate institutiile statului se afla in mainile Puterii, partidele de opozitie sustin ca sunt foarte vigilente, evitand pana si cele mai mici erori. „Scopul lor este altul. Anume PCRM incalca cel mai mult legislatia, sunt foarte multe contestatii impotriva lor, si atunci au adoptat tactica de a ataca si ei pe altii”, a spus Victor Osipov, purtatorul de cuvant al AMN. „PRCM asmuta organele de control ale statului impotriva principalilor oponenti. Stiti ce inseamna sa-ti vina o cohorta de asta in plina campanie electorala? Este o forma de hartuire folosita pana acum cu succes in business”, a adaugat Osipov.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *