Actualitate

FLASH /// Ambasada Ucrainei CONDAMNĂ votul pro-Rusia lui Năstase şi Bătrîncea

"Suntem martorii faptului că mulţi politicieni europeni, în special Năstase, pe care îl consider un politician european, printr-un dialog constructiv cu Rusia, poate sta la masa negocierilor și este de acord să îndeplinească orice obligaţiune cerută de Moscova. Ucraina consideră că este o poziție eronată", a spus însărcinatul cu afaceri Ambasada Ucrainei, Vladimir Boeciko.

Diplomații ucraineni speră că Moldova va susține şi în continuare suveranitatea și integritatea teritorială a ţării vecine.

"Ucraina speră că poziția noului Guvern al Republicii Moldova privind susținerea suveranității și integrității teritoriale a țării mele va rămâne neschimbată", a spus însărcinatul cu afaceri Ambasada Ucrainei, Vladimir Boeciko.

Amintim că rezoluţia APCE în favoarea Rusiei a fost votată în noaptea de 25 iunie. Colegul de coaliţie a lui Năstase, Mihai Popuşoi, s-a expus împotriva acesteia. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este un organ consultativ, format din reprezentanții ai parlamentelor din 47 de state, inclusiv Republica Moldova. Federaţia Rusă a fost lipsită de dreptul de vot în cadrul instituției europene, în 2014, odată cu anexarea Crimeei. Din 2017, Moscova nu a mai plătit contribuții la bugetul Consiliului Europei.

Ministrul de Externe, Popescu explică neconvingător votul PRO-RUSIA dat de Ministrul de Interne, Andrei Năstase

DUGHINISMUL – Doctrina „oficială” a regimului Dodon-Năstase? /// Bătrîncea explică votul dat la APCE: „Moldova a votat pentru o nouă Europă, Europă unită, de la Lisabona la Vladivostok”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *