Politică

FLASH / Ce-ar face DODON în caz de RĂZBOI cu Rusia

Despre aceasta a anunţat zilele trecute Igor Dodon pe pagina sa de facebook, însă serviciul de presă al Preşedinţiei nu a confirmat încă deplasarea şefului statului la Anenii Noi, transmite IPN.

„În ultimul timp se poartă multe discuții despre poligonul militar de la Bulboaca, despre implicarea americanilor și finanțările care vin din SUA. În calitate de comandant suprem al forțelor armate, în ziua de luni voi merge în vizită de lucru pe poligon, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor. Să nu uităm că suntem un stat neutru și eu nu voi admite ca soldații moldoveni să fie parte sau piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est”, a scris Igor Dodon pe facebook.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, recent locţiitorul şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonelul Eduard Ohladciuc şi ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, au efectuat o vizită la baza militară de instruire a Armatei Naţionale pentru a se documenta privind procesul de reconstrucţie şi modernizare a bazei militare, renovate în cadrul unui program finanţat de Guvernul SUA, de peste un milion şi jumătate de dolari. 

Articolul 87 al Constituției R. Moldova

Atribuţii în domeniul apărării
(1) Preşedintele Republicii Moldova este comandantul suprem al forţelor armate.
(2) Preşedintele Republicii Moldova poate declara, cu aprobarea prealabilă a Parlamentului, mobilizarea parţială sau generală.
(3) În caz de agresiune armată îndreptată împotriva ţării, Preşedintele Republicii Moldova ia măsuri pentru respingerea agresiunii, declară stare de război şi le aduce, neîntîrziat, la cunoştinţa Parlamentului. Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în 24 de ore de la declanşarea agresiunii.
(4) Preşedintele Republicii Moldova poate lua şi alte măsuri pentru asigurarea securităţii naţionale şi a ordinii publice, în limitele şi în condiţiile legii.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului – RUSIA STAT AGRESOR

CEDO a notificat că responsabilă de toate atrocităţile, încălcările drepturilor omului, crimele de pe teritoriul Transnistriei şi oraşului Tighina este anume Federaţia Rusă.

Curtea a confirmat că autoproclamata rmn a fost creată cu susţinerea directă militară, economică, financiară, politică a Rusiei.

Regimul criminal de la Tiraspol a avut posibilitatea să supravieţuiască numai graţie Federaţiei Ruse. Astfel s-a stabilit că controlul de facto asupra teritoriilor din stânga Nistrului îi aparţine Rusiei.

Vă rugăm să comentați – Ce-ar face DODON în caz de RĂZBOI cu Rusia?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *