Eveniment

Flash mob pentru o inimă sănătoasă

Mai mult, în ultimii zece ani, în R. Moldova, bolile cardiovasculare au cauzat aproximativ 56 la sută din mortalitatea totală a populației.
 
Îngrijorați de statisticele cutremurătoare, mai mulți studenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, echipați cu tricouri și baloane sub formă de inimă, s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru a participa la un flash mob cu mesajul: „Să avem grijă de sănătatea și inima noastră”.

Prezentă la eveniment, Lilia Onea, șefa Serviciului de presă al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), a menționat că obiectivul a fost de a atrage atenția asupra acestei probleme și informarea populației asupra acestui subiect.

„Doar câteva lucruri simple ar putea reduce bolile cardiovasculare. În primul rând, alimentația sănătoasă, excluderea modului de viață sedentar și desigur practicarea sportului. Ceea ce ați văzut acum a fost de fapt o pulsare de inimă. Viitorii medici vor să reamintească încă o dată de statisticile care arată că atât în R. Moldova, cât și la nivel global, bolile cardiovasculare ocupă locuri fruntașe în lista cauzelor mortalității. Mai mult decât atât, în ultimii zece ani în țara noastră bolile cardiovasculare afectează, cu părere de rău, din ce în ce mai mulți tineri”, a spus Lilia Onea.
Tinerii care timp de câteva minute au format o inimă mare și au pulsat au menționat că promovează modul sănătos de viață cu sloganul „Mai bine prevenim decât tratăm”. „Am ieșit în PMAN să le aducem aminte oamenilor că inima noastră are nevoie de noi. Atâta timp cât putem face ceva pentru binele sănătății noastre, suntem obligați să o facem”, a menționat Eugenia Boaghe, participantă la flash mob.

Potrivit ultimelor date statistice, în RM fiecare al treilea om moare de o patologie a inimii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *