Ultima oră

Flori si argint pentru Ion Hadrca

Azi, la Uniunea Scriitorilor din Moldova a fost sarbatorit poetul Ion Hadarca, la 60 de ani din ziua nasterii.

Holul Casei Scriitorilor s-a dovedit a fi prea mic pentru sutele de admiratori care ore in sir au stat la rand, ca sa-i aduca florile recunostintei pentru tot ce a scris si a facut in anii Miscarii de eliberare si renastere nationala. Au venit sa-l felicite liderii celor patru partide democratice din noul parlament – Vlad Filat, Marian Lupu, Mihai Ghimpu si Serafim Urecheanu -, primarul general al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, dar si colegii deputati din primul parlament, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Romaniei la Chisinau, ministrul-consilier Alexandru Muresanu, presedintele Academiei de Stiinte a Moldovei, acad. Gheorghe Duca, scriitori, artisti plastici, profesori, compozitori, interpreti, editori si numerosi cititori.

Presedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, acad. Mihai Cimpoi, care a fost si moderatorul manifestarii, i-a adus in dar doua stilouri Schneider – unul pentru poezie, iar altul – pentru parlament. Nadejda Branzan i-a daruit un ceas, pentru a masura in timp prezenta lui in noul parlament. La randul sau, consateanul omagiatului, acad. Gheorghe Duca, i-a decernat medalia de argint a Academiei. Presedintele Uniunii Artistilor Plastici, Ghenadie Jalba, si pictorul-grafician Gheorghe Vrabie i-au daruit cate un tablou. O surpriza din partea Editurii „Prut-International” i-a facut poetul Vasile Romanciuc. El i-a adus in dar cartea semnata de omagiat „Ionut cel Nou-Nout”, proaspat aparuta la editura sus-numita.

Cuvinte de felicitare i-au adresat acad. Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, Mihail Gheorghe Cibotaru, protoiereul Ioan Ciuntu, criticul literar Ana Bantos si multi-multi altii. Cei prezenti au avut ocazia sa vizioneze expozitia aniversara „A fi in timp. Ion Hadarca-60”, organizata de Muzeul Literaturii Romane „M. Kogalniceanu”. La ora cand scriam aceste randuri, manifestarea continua in curtea Casei Scriitorilor, la o cupa de sampanie.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *