Actualitate

Focar de pestă porcină în satul Palanca

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în cele trei gospodării se efectuează dezinfecția locurilor unde au fost întreținute animalele, iar porcinele din localitate sunt plasate sub observație sanitar-veterinară.

Concomitent, a fost intensificat controlul privind traficul de porcine, produse și subproduse din carne de porc. Populația este instruită să respecte regulile sanitar-veterinare care se impun. La faţa locului se află o echipă de intervenție, dotată cu cele necesare lichidării focarului.

Contactată de IPN, Larisa Voloh, primarul localității, a spus că nu sunt aplicate restricții de intrare-ieșire din sat, dar vor fi amenajate filtre sanitare pentru dezinfectarea unităților de transport și se va aplica un control mai strict ca să nu fie adusă carne de porc din Ucraina. În privința animalelor din alte gospodării nu sunt dispuse niciun fel de măsuri, dar porcii vor fi verificați să nu prezinte risc de îmbolnăvire.

În cele trei gospodării afectate creșteau patru porci. Unul a fost sacrificat. Altul a fost incinerat după ce a pierit din cauza bolii. Iar alți doi sunt sub supraveghere. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *