Ultima oră

Fondatorul Facebook donează o mare parte din avere sa

Mark Zuckerberg, care a creat reţeaua de socializare Facebook în camera sa din campusul Universităţii Harvard, este, în prezent, unul dintre cei mai tineri miliardari din lume. Rolul său a fost interpretat de actorul Jesse Eisenberg în filmul "The Social Network/ Reţeaua de socializare", lansat recent pe marile ecrane.

Potrivit revistei Forbes, averea sa este estimată la 6,9 miliarde de dolari, deşi editorii publicaţiei Wall Street Journal consideră că această valoare este doar una teoretică.

La începutul acestui an, Mark Zuckerberg a donat 100 de milioane de dolari unor şcoli publice din Newark, anunţul fiind făcut în cadrul emisiunii "The Oprah Winfrey Show".

Celălalt fondator al reţelei Facebook, Dustin Moskovitz, interpretat în acelaşi film de actorul Joseph Mazzello, a fost şi el de acord să participe la această campanie.

Printre ceilalţi miliardari care au aderat recent la campania "Giving Pledge" se numără Steve Case – cofondatorul companiei AOL, investitorul american Carl Icahn şi expertul în finanţe Michael Milken. Printre miliardarii care au aderat mai demult la această iniţiativă se numără Larry Ellison, fondatorul grupului Oracle, cineastul George Lucas şi Michael Bloomberg, actualul primar al oraşului New York.

Bill Gates şi Warren Buffett au iniţiat campania "Giving Pledge" cu scopul de a-i convinge pe cei mai bogaţi oameni de pe planetă să se implice mai mult în activităţi filantropice. În 2009, cei doi au organizat o serie de dineuri, în cadrul cărora le-au explicat miliardarilor prezenţi la aceste evenimente motivele lansării acestei campanii.

Warren Buffet, Bill Gates şi Melinda Gates îi încurajează pe cei care aderă la această campanie să doneze cel puţin jumătate din avere în timpul vieţii sau după moarte şi să-şi declare public intenţia printr-o scrisoare oficială, în care îşi argumentează decizia.

Warren Buffett a decis, în 2008, să doneze 99% din averea sa Fundaţiei Bill & Melinda Gates şi unor organizaţii caritabile. Bill şi Melinda Gates au donat deja peste 28 de miliarde de dolari fundaţiei lor, înfiinţată în 1994.

Sursa: RomaniaLibera 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *