Ultima oră

Fortele special ruse au eliberat un petrolier capturat de piratii somalezi

Marinarii rusi s-au refugiat intr-o camera de urgenta, dotata de mancare, apa si echipamente de comunicatie. Ei au anuntat Forta UE ca piratii incearca sa intre in camera motoarelor.

Distrugatorul Maresal Saposnikov a primit ordin de la Ministerul rus al Apararii sa se deplaseze rapid in zona. Fortele speciale aflate la bordul navei de razboi au fost transportate cu elicopterele la nava deturnata. Soldatii s-au coborat pe punte si au reusit sa-i captureze pe pirati, a anuntat amiralul Jan Thornqvist, comandantul Fortei UE. Ofiterul a precizat ca un pirat a fost ucis si alti 10 arestati in timpul operatiunii de comando.

Comandorul John Harbour, un purtator de cuvant al Fortei UE, a laudat "excelenta operatiune" de salvare si a precizat ca Uniunea a oferit sprijin rusilor.

Un purtator de cuvant al ministerului rus al apararii a precizat ca piratii sunt tinuti prizonieri la bordul petrolierului.

In urma cu doua saptamani, marina olandeza a dat publicitatii o inregistrare video ce prezinta o operatiune de comando impotriva piratilor somalezi care capturasera un vas german. Nava MS Taipan a fost salvata la 5 aprilie de trupele speciale ale marinei olandeze, care au arestat cei 10 pirati somalezi aflati la bord.

Sursa: Hotnews

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *