Editorial

Forum fascist în inima „antifascismului”

La forum s-au adunat organizaţiile neonaziste, fasciste, antiislamice şi antisemite din toată Europa. Desigur, aceşti termeni nu au fost folosiţi în descrierea acestor organizaţii, care s-au dat drept „conservatoare” şi „tradiţionaliste”.

Probabil, trebuie să ai un creier total amorf ca să crezi că Federaţia Rusă este un stat antifascist. Cum poţi să susţii aşa ceva, când în Rusia activează cele mai multe organizaţii neonaziste din lume? Cum poţi să crezi aşa ceva, când în Sankt Petersburg (capitala culturală a Rusiei) se adună toate organizaţiile fasciste şi naziste din Europa? Cei care blamau marşul foştilor membri SS din Letonia i-au acceptat la ei acasă pe toţi radicalii lumii. Mai mult, i-au întâlnit cu pâine şi sare şi le-au creat toate premisele ca să pună la cale o nou revoluţie albă. E trist să vezi cum jurnalişti precum Vladimir Pozner încearcă să găsească scuze pentru acest forum. Cică, aceste organizaţii nu sunt în afara legii, pe când SS-ul este în afara legii. Bine, domnule, sunt de acord că UE ar fi trebuit să acţioneze prompt în cazul marşului SS din Letonia (nu suntem naivi şi cunoaştem dublele standarde europene), însă asta nu reprezintă o scuză pentru adunătura nazistă din inima Rusiei. Şi mai ciudată mi-a părut declaraţia Irinei Comolova, deputată în Adunarea Legislativă a Sankt Petersburgului. „Aceşti fascişti sunt „buni”, pentru că susţin Rusia”, a declarat doamna Comolova. Să înţeleg că există fascişti „buni” şi fascişti „răi”. Cu ce sunt mai răi atunci naziştii care au mărşăluit pe străzile capitalei letone? Mâine aceşti deputaţi vor declara că ISIS, Boko Haram sau Al-Qaeda sunt organizaţii teroriste „bune”, pentru că susţin Rusia.
Nici nu mai ştiu ce să scriu la acest subiect, cei care au avut de înţeles au făcut-o demult, ceilalţi – bântuiţi de năluca Novorossiei şi a panslavismului ortodox, nu vor înţelege niciodată. Vom menţiona câteva dintre organizaţiile care au participat la acest forum, concluziile le trageţi voi singuri: Partidul Naţional Britanic – organizaţie radicală şi antiislamică de dreapta din Marea Britanie; Partidul Naţional Democrat al Germaniei – organizaţie nazistă de extremă dreapta din Germania; Zorii Aurii – partid neonazist din Grecia; Forza Nuova – organizaţie neofascistă din Italia… astea sunt doar câteva din organizaţiile participante la Forumul Internaţional Conservator din Rusia. Mai aveţi nevoie de argumente? Eu cred că nu. E clar că al 4-lea Reich renaşte, şi nu în Germania, Italia sau Japonia. Renaşte în inima unei ţări care până acum sărbătoreşte cu fast în fiecare an victoria asupra fascismului. Sieg Heil, Rusia! Se vede că încă nu ţi-ai învăţat lecţia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *