Fosta europarlamentară Monica Macovei: „Maia Sandu poate în continuare să facă o alianță cu PD și să dea jos acest guvern”

publicat în Actualitate pe 15 Noiembrie 2019, 08:39

Ex-ministra justiției din România, Monica Macovei, susține că Maia Sandu ar putea aplica același scenariu, ca și al socialiștilor, pentru a demite Guvernul Chicu, învestit în grabă. Fosta europarlamentară propune ca Sandu să creeze o alianță cu Partidul Democrat și să dea jos acest guvern tehnocrat.

„Lucrurile nu se opresc aici. Maia Sandu poate în continuare să facă o alianță cu Partidul Democrat și să dea jos acest guvern, printr-o moțiune de cenzură. Dar eu aș porni de la motivul pentru care a căzut guvernul Maia Sandu, și anume numirea procurorului general, cam acesta a fost dezacordul dintre Maia Sandu și președintele Dodon. Da?”, a declarat Monica Macovei în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, Monica Macovei a menționat că în lipsa unor reforme, Republica Moldova va fi lispită de finanțările UE, iar, în acest sens, asistența financiară ar putea veni din Rusia, pentru că, potrivit acesteia, președintele rus, Vladimir Putin, ar sta în spatele căderii Guvernului Sandu.

„Acum, Putin își freacă mâinile de bucurie, pentru că, de fapt, el e în spatele acestei căderi a guvernului ca de regulă în spatele a cam tot sau a multe din cele ce se întâmplă în Republica Moldova. Și va finanța el Moldova. Și atunci, adio, drumul european! Eu cred că nu trebuie să ne pierdem speranța și că lupta continuă, așa cum ei se luptă, s-au luptat să dea jos, să se lupte. Trebuie totuși să se așeze la masă Maia Sandu cu Filip și să facă un nou guvern, într-adevăr s-ar dovedi că a terminat orice relație cu Plahotniuc, cum am văzut că a declarat fostul președinte Băsescu, că l-a asigurat Filip că nu are nimic cu Plahotniuc. Bun, aceste asigurări nu sunt neapărat în politică de crezut, că ele depind de circumstanțe, dar asta-i situația, nu mai există altă soluție”, a mai adăugat fosta europarlamentară în cadrul interviului.

unimedia.info