Actualitate

Fostul cancelar german va prelua conducerea Rosneft

Hotătârea în sine a fost deja avizata de ministerele de resort și trimisă guvernului. În ea se precizează faptul că Schroder este un „om politic de autoritate la scară mondială, care a susținut în mod constant parteneriatul strategic în sectorul energetic al Germaniei și Europei cu Rusia“.

În prezent, Consiliul de Administrație al companiei Rosneft este condus de asistentul președintelui Rusiei, Andrei Belousov.

Despre invitația lui Schroder la șefia Consiliului de Administrație al Rosneft s-a aflat la începutul lunii august.
În total, Consiliul de Aministratie al Rosneft va avea 11 directori. Din consiliul mai face parte ministrul rus al Energiei Alexander Novak. Fostul cancelar Schröder va fi al patrulea director independent: în afară de aceasta în consiliul mai sunt prezenti directorul general al Nord Stream AG Matthias Warnig, Oleg Viugin – profesor la Școala Superioară de Economie – și fostul vicepresedinte ExxonMobil Donald Humphreys. Din consiliul mai fac parte șeful „Rosneft”, Igor Secin, președintele BP – Robert Dudley, Guillermo Quintero și reprezentanții noilor investitori – Ivan Glasenberg (Glencore) si Faisal Alsuvaidi (Qatar Foundation).

Schroder mai conduce Comitetul acționarilor Nord Stream AG și este șef al Nord Stream-2. 

Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *