Internațional

Fostul dictator egiptean va fi pus în libertate

La termenul de joi, Mubarak a dezmințit din nou că ar fi avut vreo implicare în crimele comise în perioada protestelor din 2011. Judecătorul i-a citit actul de acuzare în care se arăta că, alături de ministrul de interne din acea perioadă, Mubarak a aprobat trimiterea în zona protestelor a mai multor vehicule și arme care au fost apoi folosite împotriva manifestanților. Fostul președinte era acuzat că nu ar fi făcut nimic pentru a împiedica vărsarea de sânge.

În scaun rulant și purtând faimoșii săi ochelari negri, Mubarak a răspuns din boxa acuzaților: "Așa ceva nu s-a întâmplat". El a adăugat că se consideră nevinovat și că istoria îl va reabilita și îl va recunoaște drept un patriot care și-a servit țara cu devotament.

La finalul unei audieri prelungite, judecătorul Ahmed Abdel Qawi a anunțat: "Instanța îl declară pe acuzat nevinovat".

În primă instanță, fostul președinte egiptean fusese condamnat, în iunie 2012, la închisoare pe viață pentru "complicitate" la omuciderea a 239 de manifestanți. Curtea de Casație a cerut apoi rejudecarea cazului în cadrul unui nou proces.

În 2014, Mubarak a fost achitat. Au urmat noi apeluri, dar decizia Curții de Casației este definitivă și fostul lider, acum în vârstă de 88 de ani, va fi pus în libertate.

Instanța a respins joi solicitările avocaților victimelor de a lansa proceduri civile împotriva lui Hosni Mubarak, sub acuzația de asasinat. Prin urmare, victimele și rudele nu mai au nicio posibilitate de a face apel sau recurs, potrivit Reuters.

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *