Actualitate

Fostul ministru al apărării din Ucraina: „Rusiei trebuie să-i răspundem cu teroare la teroare”

Grițenko afirmă că în urma exploziilor de la Kiev și Mariupol, care au ucis oficiali de rang înalt din serviciile de securitate ucrainene, este necesar să se răspundă cu atacuri similare la Moscova și Taganrog.

„Suntem în război. Nu este prima ucidere deșanțată și demonstrativă a ofițerilor ucraineni, ofițeri de top. Unul dintre cei mai buni ofițeri de contrainformații a fost ucis la Mariupol în mod demonstrativ. Dacă suntem cu adevărat în război, nu facem doar niște jocuri pentru președinte, aceasta înseamnă că pentru fiecare mașină care a zburat în aer la Kiev și Mariupol ar trebui să explodeze câte doua la Taganrog și Moscova”- a spus Grițenko pe postul de televiziune “112 Ucraina“.

Amintim, pe 31 martie, la Mariupol, ca urmare a unei explozii de masina a fost ucis colonelul SBU Alexander Haraberiuș.

Pe 27 iunie, la Kiev, a fost aruncată în aer o alta mașină, la volanul căreia se afla comandantul unității Spetsnaz a Directiei Generale de Informații a Ministerului Apărării (GUR) – colonelul Maxim Șapoval. Ofițerul ucrainean a fost ucis pe loc, alți doi militari au fost răniți.

În aceeași zi, o a doua mașină a explodat în satul Ilinovka din regiunea Donețk, fiind ucis colonelul SBU Iuri Voznîi.

În legatura cu uciderea ofiterilor ucraineni, deputatul Radei Supreme Anton Gerașcenko a declarat că, în Rusia, din 2016, funcționeaza un centru pentru terorism, care trimite pe teritoriul Ucrainei agenți pentru a comite asasinate și acte de terorism. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *