Actualitate

Fostul preşedinte al parlamentului din Venezuela va fi arestat pentru că ar fi pus la cale asasinarea lui Nicolas Maduro

Maduro a spus într-o emisiune, marţi noaptea, că Borges locuieşte în Columbia.

Opozantul venezuelean în exil Julio Borges a calificat drept farsă atentatul care, potrivit preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, a fost întreprins împotriva sa sâmbătă la Caracas, a informat miercuri AFP.

Incriminat de Maduro, care îl acuză că este implicat în acest incident, Borges i-a răspuns direct pe contul său de Twitter. ‘Nici ţara, nici lumea nu cred în farsa ta cu atentatul. Ştim cu toţii că este vorba de un montaj menit să ne pună sub urmărire şi să ne condamne, pe noi, cei care ne opunem dictaturii’, a notat Borges în mesajul transmis marţi. 

Potrivit versiunii autorităţilor venezuelene, împotriva lui Maduro a fost întreprinsă o tentativă de asasinat cu ajutorul a două drone încărcate cu explozibil. Şapte militari au fost răniţi.

În afară de Borges, Maduro a acuzat de implicare în ‘atentat’ un deputat al opoziţiei venezuelene, Juan Requesens.

Formaţiunea de opoziţie din care face parte Requesens, Primero Justicia, a anunţat că acest deputat şi sora lui au fost arestaţi marţi de serviciile venezuelene de informaţii, Sebin.

Pe contul său de Twitter, Borges a condamnat arestarea deputatului. ‘Denunţăm în faţa lumii abuzul nejustificabil’ comis împotriva lui Juan Requesens, ‘a cărui imunitate parlamentară a fost încălcată şi care a fost plasat în detenţie’, a notat Borges.

În paralel cu alocuţiunea lui Maduro, preşedintele Adunării Constituante, Diosdado Cabello, numărul doi al regimului chavist, a anunţat că Adunarea va discuta începând de miercuri ‘suspendarea imunităţii parlamentare a celor care sunt implicaţi’ în ‘atentatul’ împotriva lui Maduro.

Sursa: AFP


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *